Mihaela se intoarce!

Mihaela și Azorel. Două personaje pur românești care au marcat copilăria multora dintre noi. Creată de caricaturistul Nell Cobar, Mihaela a fost difuzată între anii 1970-1980. Ca un fapt inedit, coloana sonoră a serialului, care a avut un succes demn de luat în seamă, a fost compusă de Margareta Pâslaru.

Alături de prietenul ei, cățelușul Azorel, Mihaela trecea prin diverse situații. Aventurile eroinei lui Nell Cobar erau difuzate în rubrica „1001 de seri” (rubrică inițiată chiar de creatorul personajului de desen animat), zilnic, cu 10 minute înainte de ora 19.00, când era principalul jurnal de știri.

În privința istoricului filmelor cu Mihaela, înainte de a fi eroina filmelor de animație românești, personajul Mihaela a fost ilustrat de Nell Cobar în multe publicații pentru copii, ideea transpunerii cinematografice apărând în 1968, odată cu realizarea primului film din seria “Mihaela“. În același an, Nell Cobar realizează următorul episod – „Mulțumesc, Mihaela!”, iar în primăvara anului următor (1969) apărând „Prietena noastră, Mihaela”. Din acest moment, Mihaela este de neoprit, iar succesul difuzării la export determină studioul să antreneze și alți regizori la continuarea filmelor cu ea, printre care și regizorul de filme de animație Victor Antonescu, care a lucrat la episoadele „Roboțelul Mihaelei” (1976), „Mihaela detectiv” și „Mihaela la dentist” (ambele în 1977).

coperta-mihaela-si-mos-craciun

La mai bine de 25 de ani de la ultima ei aparișie, Mihaela revine în lumea copiilor cu ajutorul proiectului intitulat „Mihaela se întoarce!”, inițiat de Editura Diana din județul Argeș. Prima apariție a ei în cadrul acestui proiect are loc în cartea de colorat „Mihaela și Moș Crăciun” care a fost lansată pe 19 noiembrie 2016, la standul Editurii Diana din cadrul „Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2016”.

Puteți comanda deja cartea de AICI (CLICK) pentru prețul promoțional de 14,96 lei.

Bine ai revenit, Mihaela!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back