Top filme de animație pentru copii, la Anim’est 2016

Festivalul Internațional de Animație Anim’est și-a propus să aducă cele mai așteptate filme de animație pentru copii cu vârste cuprinse între 3-14 ani.

minimest

Anul acesta, timp de 6 zile, în cele două weekenduri ale festivalului, cei mici sunt așteptați la Minimest, secțiunea dedicată copiilor, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco (7 – 9 octombrie) și la Cinemateca Eforie (14 – 16 octombrie), cu o selecție de animații menite să le întâmpine pofta de povești și de distracție.
În premieră în România, vom avea trei lungmetraje:
> Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie
> Trenk, the Little Knight
> Raven the Little Rascal – the Big Race.

În avanpremieră, vom avea patru scurtmetraje grupate sub titlul „Gruffalo şi prietenii lui”, ecranizări ale celebrelor cărți scrise de Julia Donaldson și ilustrate de Axel Scheffler.
> The Gruffalo
> The Gruffalo’s Child
> Room on the Broom
> Stick Man

Studioul faimos invitat în acest an, Walking the Dog, vă invită să urmăriți o animație cu totul specială: Micul Houdini.

Ediție dedicată pisicilor animate, celebre: Tom, Garfield, Sylvester sau Heathcliff, Simon’s Cat, dar și lungmetraje îndrăgite, ca Pim şi Pom, Marea aventură, sau O pisică la Paris, Parisul Vesel, Pisicile aristocrate, sau Motanul Felix.

Două filme pentru copii, de neratat, în afara secțiunii Minimest:
> Robinson Crusoe
> The Secret Life of Pets.

Gasiți aici informații despre filme, iar programul întreg, pe zile și ore aici

BILETE ŞI ACCES

Luni – vineri: accesul este gratuit pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, la proiecţiile de până la 16:30 inclusiv (acces pe baza legitimaţiei).
Sâmbătă şi duminică: 5 lei / persoană
Pentru grupurile organizate prin şcoli, se asigură gratuitate atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice însoţitoare, la orice proiecţie din programul Minimest. Este nevoie de rezervare prealabilă.
Pentru grupurile de min. 5 copii însoţite de un adult, la proieciile Minimest de sâmbătă şi duminică accesul este gratuit pentru copii.
Grupurile de min. 10 copii însoţite de un adult, la proiecţiile Minimest de sâmbătă şi duminică vor fi considerate grupuri organizate dacă rezervarea este făcută în prealabil. În acest caz, accesul este gratuit şi pentru adultul însoţitor.
Pentru celelalte proiecţii recomandate şi copiilor, neincluse în programul Minimest: 10 lei /persoană.

Abonamentele şi biletele pentru proiecţii individuale pot fi achiziţionate de pe www.eventbook.ro şi sunt disponibile şi la cinema, în timpul festivalului.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back