Spiral Zone (1987)

Azi am chef de povestit puțin despre o serie din anii 80. Știți voi. Perioada aia care, pentru mine, a însemnat copilăria mea. Deși nu am văzut seria Spiral Zone în acea perioadă, tot mă simt atrasă de acest gen de animații datorită stilului de desen care îmi este atât de drag.

La fel ca multe alte serii ale acelor ani, desenele animate Spiral Zone sunt bazate pe o serie de jucării produse de Bandai și au venit la pachet și cu niște benzi desenate (patru la număr) courtesy of DC.

benzi desenate spiral zone

Seria japoneză de jucării și figurine este foarte căutată de colecționari datorită detaliilor uimitoare cu care sunt acestea realizate. Și cele americane, realizate de Tonka au o mulțime de detalii, dar clar nu se compară ca și calitate cu cele japoneze pe care le puteți admira mai jos.

spiralzone1

spiralzone2

Fiecare dintre aceste figurine japoneze avea 30 de puncte de articulație, un lucru super apreciat și în anii 80, și acum.

spiralad

Revenind la seria animată, povestea este următoarea: În anul de grație 2007 (Buuuuuu! A trecut.) Dr. James Bent, un om de știntă militar căzut în dizgrație, crează o armă denumită Zone Generator pe care o aruncă asupra a jumătate de Pământ, într-o zonă numită, evident, Spiral Zone. Milioanele de oamenii prinși în această zonă devin un fel de zombie fără conștiință și fără voință, fiind astfel recrutați de Bent, care acum apare sub numele de Overlord. Acesta îi controlează din vârful clădirii Chrysler din New York, clădire aflată în centrul Spiral Zone. Alături de Overlord se află acoliții săi imuni la efectele zonei. Aceștia sunt cunoscuți drept Black Widows (Bandit, Duchess Dire, Razorback și Reaper) și sunt protejați de un sistem denumit Widow Maker.

De cealaltă parte a baricadei se află Zone Riders, o echipă de cinci tineri care folosesc niște costume speciale cu ajutorul cărora pot intra în Spiral Zone pentru a lupta împotriva lui Overlord. Aceste costume sunt făcute dintr-un material special denumit Neutron-90, care, din păcate, se găsește în cantități limitate.

Cei cinci eroi sunt: Dirk Courage, Tank Schmidt, Hiro Taka, Max Jones și Katerina Anastacia. Bineînțeles că cei cinci simbolizează colaborarea dintre USA, URSS și Japonia, dar acest lucru poate fi văzut în multe serii din perioada 80-90. OT: Oare cum ar arăta echipa în zilele noastre? Adică conform normelor PC de acum? :))

Pe parcurs li se alătură australianul Ned Tucker și americanul Benjamin Davis Franklin și asta datorită unui surplus de Neutron-90 pe care îl credeau pierdut.

Restul poveștii este clasic. Good guys vs evil guys. Seria nu a durat mai mult de un sezon format din 65 de episoade iar, o dată cu terminarea ei, și seria de jucării a fost retrasă.
În acest moment, așa cum spuneam mai sus, figurinele, mai ales cele japoneze, sunt foarte collectible și pot fi găsite pe eBay la prețuri începănd de la cățiva dolari și ajungând la câteva sute de dolari.

Bandai White Male (click pentru link)

Bandai Monospeed (click pentru link)

Puteți viziona seria AICI, iar mai jos vă las în compania primului episod. Vizionare plăcută!


Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back