Legenda Lui Tarzan

The legend of Tarzan

Am citit de mai multe ori cartile despre Tarzan scrise the Edgar Rice Burroughs si au fost printre preferatele mele cand eram copil si adolescent. Totusi, nu am fost atent la zvonuri cinematografice si am fost luat pe nepregatite intr-atat de mult cand am vazut trailer-ul incat mi s-a facut pielea de gaina.


Cu toate acestea, nu am avut cine stie ce asteptari in legatura cu acest film. S-au facut deja aproape 200 de ecranizari (film, serial si animatie) despre acest personaj, incepand din 1918 si nici una dintre ele nu a avut un succes notabil.

Asa ca, am ajuns la cinematrograf resemnat ca o sa vad un film oarecum acceptabil si cam atat.

M-am inselat.

Din primele momente ale filmului mi-am dat seama ca in fata mea pe ecran este acel Tarzan pe care Edgar Rice Burroughs l-a imaginat combinat impreuna cu imaginea pe care mi-am format-o cand eram copil si citeam cartile.

Da, Davit Yates si scenaristii Adam Cozad si Craig Brewer si-au permis libertati cu personajele si cu locatiile, dar nu afecteaza deloc legenda lui Tarzan, dimpotriva.

Filmul nu prezinta povestes de origine a lui Tarzan, cu toate ca originile si copilaria sa ne sunt aratate sub forma de amintiri. Este mai de graba povestea lui John Clayton (Alexander Skarsgård), Lord de Greystoke (adica numele si titlul real al lui Tarzan) si a sotiei sale, Jane (Margot Robbie) care traiesc in Anglia de cativa ani si care sunt nevoiti sa se intoarca in Congo datorita unor zvonuri suparatoare.

Alexander Skarsgård si Margot Robbie au o chimie foarte buna in cele 2 roluri. El fiind un Tarzan asa cum trebuie, tacut, puternic, cu privire de otel, pasional, iar ea, o femeie curajoasa, mandra, infruntand primejdiile si personajele negative cu tarie.

Si ca tot am adus vorba de personaje negative, antagonistul principal este Leon Rom (jucat de Christoph Waltz) slujitorul regelui Leopold al 2-lea al Belgiei.

Waltz ne arata inca o data ca este un actor foarte bun. Are un talent in rolul de gentleman cu maniere bune, atent la detalii dar in acelasi timp foarte periculos. Nu este un rol atat de bun ca Hans Landa, pe care Waltz l-a jucat in Inglourious Basterds, dar este comparabil.

Dar nu va imaginati ca filmul este doar thriller si actiune de la un cap la altul, fara nici o picatura de comedie. Exista si multe momente amuzante, multe dintre ele executate de George Washington Williams (Samuel L. Jackson), dar nu va spun mai mult caci ar insemna sa va dau spoilers.

Cinematografia, actiunea si coloana sonora sunt impletite cu grija si reusesc sa redea bine atmosfera si momentele tensionate din film. Dar am unele nemulturi in legatura cu efectele CGI. In mai multe cadre se vede ca acestea sunt fortate. Multe animale sunt construite de parca ar fi fost facute cu tehnologie CGI de acum 10 ani, cu detalii putine si chiar inexistente. De exemplu, este o scena unde se vede ca unul dintre personaje pune mana pe un green screen. Este oarecum de inteles, tinand conta ca majoritatea filmului este filmat intr-un studio in Londra, iar actorii principali cer salarii foarte mari.
Am apreciat totusi reprezentarea junglei, intunecata, periculoasa, superba si reprezentarea gorilelor Mangani are au fost foarte detaliate.

In concluzie, Yates si echipa sa au facut o un film bun, intunecat, matur dintr-o cu o poveste care in ultimii ani a generat interes numai pentru animatii pentru copii. Filmul nu este unul cu pretentii de premii mari sau cu exemple de actorie la nivelul Broadway. Este un film fun care va vatine pe marginea scaunului cu actiunea sa.
Va ramane de vazut cum va fi primit Legenda lui Tarzan de catre publicul larg si daca aventurile lui vor mai ajunge in lumina reflectoarelor pe viitor.

Nota: 8.5 / 10

Multumim Cinema City pentru invitatia la film

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back