Recomandare manga: Hanatsukihime

HanatsukiHime

Intotdeauna am fost atrasa de subiectele care au macar o farama de fantasy sau supranatural si din fericire lumea manga/ anime nu duce lipsa de asa ceva.
Subiectul acestei povesti nu este unul nou sau putin folosit dar ce o distinge dintre multe altele este finalul oarecum neasteptat.

Lys este o dansatore ce cutreiera lumea in lung si lat dansand prin piete pentru a-si castiga existenta. Toti sunt atrasi de dansul ei dar multi dintre acestia dau inapoi in momentul in care-i vad floarea tatuata pe piept pentru ca acea floare este semnul unui demon.
La nastere inima lui Lys nu batea deloc si mama ei, disperata sa-si salveze fiica, facuse un pact cu un demon. Demonul urma sa-si imprumute inima fetitei dar asta numai pana la varsta ei de 16 ani dupa care urma sa o devoreze pe copila. Dupa ce acel pact fusese incheiat pe pieptul fetitei aparuse acel semn.
Poate va intrebati de ce un demon ar dori de buna voie sa-si imprumute inioma unui om. Ei bine, demonii nu cunosteau emotiile omenesti si din plictiseala sau din curiozitate obisnuiau sa incheie astfel de pacte pentru ca asa puteau sa simta ceea ce simteau cei care le purtau inima.
Intorcandu-ne la poveste o avem pe Lys, in varsta de 15 ani, calatorind din oras in oras in speranta ca il va intalni pe demonul a carui inima o purta. Ea este insoti de Siva, un tanar ce o gasise in urma cu foarte multi ani, singura si infometata si o luase pe langa el si-o crescuse.
Lys dorea sa-l gaseasca pe demon nu pentru a-l convinge sa renunte la pact, asda cum poate va ganditi, ci doar sa-l roage sa prelungeasca durata pactului si asta pentru ca nu dorea sa-l lase singur pe Siva de care se indragostise. Ceea ce nu stia ea, insa, era ca niciun demon nu trecea peste granita celor 16 ani pentru ca asta i-ar fi facut sa-si piarda mintile.
In timpul calatoriilor lor cei doi intalnesc si alti Hanatsuk, caci asa senumeau cei care aveau un pact incheiat cu un demon, alti demoni care erau atrasi de mirosul de Hanatsuki si care urmareau s-o devoreze pe Lys dar si pe printul Russet si pe servitorul lui Thor (lol moment vis-a-vis de nume) care era duhul inelului purtat de Russet.
Nu dureaza mult pana cand aflam ca de fapt Siva era exact demonul care isi imprumutase inima lui Lys si desi acesta spunea ca sta alaturi de ea doar ca sa-si protejeze inima in fata altor demoni, putem sa citim printre randuri si sa vedem ca de fapt era indragostit de Lys.

Cum se termina aceasta poveste va las sa descoperiti singuri si chiar daca pana aproape de final n-o sa vedeti decat doua variante posibile va asigur ca nu va fi asa.

HanatsukiHime1 HanatsukiHime3

HanatsukiHime2 HanatsukiHime4

Puncte bune
– povestea: chiar daca pactul dintre un demon si un om nu este ceva nou, Hanatsuki are acel ceva care o diferentiaza de alte manga si asta datorita situatiilor in care se pun personajele.
– grafica: este in cel mai pur stil shojo, cu personaje frumoase, costume si bijuterii absolut fermecatoare si cu setting-ul gen 1001 de Nopti – ca o paranteza, Siva este to die for chiar si in forma de demon :X
– personaje: imi place Lys pentru ca stie exact ce vrea si inca de la o varsta foarte mica, dar imi place si Siva pentru ca isi depaseste conditia de demon si descopera ca niciun sacrificiu nu este prea mare atunci cand vine vorba de persoana iubita.

Puncte slabe
– mi se pare ca subiectul putea sa fie dezvoltat mai mult. Da, 8 capitole (doar) sunt mult prea putine pentru Lys si Siva :(

Manga este scrisa si desenata de Hibiki Wataru si a fost serializata in revista LaLa in perioada 2007-2008. I-am dat un 9 din toata inima. Must read folks!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back