Recomandare manga: Beast Master

Sunt multe titluri shojo bune si foarte bune in mangaworld care asteapta sa fie ecranizate dar se pare ca industria anime si-a pierdut cumva directia si se axeaza din ce in ce mai putin pe aceasta categorie … si e pacat. Desi sunt o mai mare consumatoare de anime shonen decat shojo, trebuie sa recunosc ca am citit de-a lungul timpului destule manga shojo pe care le-as vrea ecranizate. Ca un facut, se pare ca exact titlurile care-mi plac nu au sanse sa ajunga pe micul ecran. Sunt de acord ca unele sunt prea scurte ca sa poata fi transformate intr-o serie anime – chiar si una scurta de 12 episoade – dar pentru asta exista OVA.

Beast-Master-Image

Beast Master spune povestea lui Yuiko Kubozuka, o fata care iubeste foarte mult animalele dar care, spre disperarea ei, nu este iubita de animale. Chiar si propria pisica fuge ingrozita atunci cand Yuiko se apropie de ea.
Cand Leo Aoi se transfera la ea in clasa, toata lumea este speriata de infatisarea lui si in special de privirea lui pe care o eticheteaza drept “carnivora”. Deloc surprinzator, Yuiko se simte atrasa de baiatul cu infatisare de animal salbatic si hotaraste imediat sa se imprieteneasca cu el, in ciuda zvonurilor cum ca ar fi o persoana extrem de violenta, mai ales cand observa, cu invidie, ca animalele si pasarile sunt foarte dornice sa fie in preajma lui Leo. Imediat dupa ce il abordeaza, Yuiko descopera ca Leo nu e nici pe departe asa de infricosator, ba chiar este simpatic si adorabil cand zambeste.
Adevarul iese insa la iveala in momentul in care cei doi sunt atacati de un grup de huligani si Leo devine o adevarata bestie pentru a o salva pe Yuiko. Deloc speriata de schimbarea lui, Yuiko reuseste sa-l tempereze si continua sa faca asta pe tot parcurul povestii.

O manga scurta foarte draguta, romantica si comica in acelasi timp. Imi place foarte mult Leo si desi nu l-as baga in categoria hotties trebuie sa recunosc ca este atragator. De partea cealalta ma distreaza Yuiko si l-a inceputul povestii, ca o mare iubitoare de animale ce sunt, am compatimit-o pentru inabilitatea de a se apropia de propria pisica. Per total, un exemplu de cum nu trebuie sa judeci o carte dupa coperti.

Puncte bune
– povestea este foarte bine scrisa cu cate putin din fiecare: comedie, romance, lacrimi, intunecata pe alocuri dar calda si induiosatoare.
– personajele sunt frumos dezvoltate si atragatoare.
– grafica este buna: simpla si cu scenele de actiune bine realizate … clar in aria mea de preferinte.

Puncte slabe
– este mult prea scurta!! Dupa cele doar 9 capitole ramai cu tristetea ca povestea celor doi se termina si cu dorinta de a-i vedea mai mult impreuna.

Mangaka Kyousuke Motomi a facut o treaba foarte buna din toate punctele de vedere si nota mea pentru Beast Master este 9 … spre 10 … dar totusi 9 pentru ca e prea scurta :D

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back