Recomandare anime: Rokka no Yuusha

aka Rokka: The Braves of the Six Flowers

Rokka

In urma cu 1000 de ani o creatura supranaturala, numita “the Fiend“, aproape ca reusise sa distruga lumea. Cand totul parea pierdut, un Sfant (Saint of a Single Flower) luptase cu demonul si reusise sa-l inchida intr-un teritoriu numit Makoku, care se afla in vestul cel mai indpartat al continentului.
Dupa batalie, Saint of a Single Flower spusese ca demonul va incerca sa se elibereze dar de fiecare data Zeita Destinului va desemna sase razboinici (the Braves of the Six Flowers) care-i vor mosteni puterea si-l vor inchide din nou in Makoku.
In cei 1000 de ani acest lucru se intamplase de doua ori si de fiecare data demonul fusese infrant. Si ajungem la momentul povestii noastre, cand incep sa apara semne ale trezirii demonului in special monstrii, numiti Ill Demons, care atacau satele de la granita cu Makoku.
Intra Adlet: un tanar care se autoproclamase cel mai puternic om de pa pamant. In regatul Piena se organizase o competitie pentru a desemna cel mai puternic luptator, care ar fi urmat sa lupte apoi cu printesa Nachetanya, cea care castigase competitia anterioara. Adlet ii pune la pamant pe cei doi finalisti si este mai apoi arestat pentru tulburarea competitiei.
Pe langa faptul ca Nachetanya era mostenitoarea tronului, ea mai era si The Saint of Blades si una dintre persoanele cele mai probabile sa devina Brave.

Fac o paranteza pentru a va explica cum e e cu sfintii. Sfintii erau razboinici care aveau puteri suptanaturale si pentru fiecare zeu exista un sfant. Sfantul respectiv detinea puterea zeului pana in momentul mortii sau pana cand renunta benevol la ea. Aceste puteri nu puteau fi detinute decat de femei si prin urmare toti sfintii sunt femei. Asa cum o sa vedeti pe parcurs, exista sfinti pentru tot felul de lucruri.

Intorcandu-ne la poveste, Nachetanya este foarte interesata de Adlet si metodele lui de lupta si il viziteaza in inchisoare pentru a afla mai multe despre el.
In timp ce Adlet era inchis demonul se trezeste si Zeita Destinului desemneaza razboinicii ce vor lupta impotriva lui. Asa cum se astepta toata lumea, Nachetanya devine Brave dar, in mod neasteptat, la fel se intampla cu Adlet. Cei doi pleaca spre locul de intalnire cu ceilalti Brave dar odata ajunsi acolo lucrurile se vor complica. Va intrebati de ce? Ei bine, la locul de intalnire vor aparea sapte oameni ce poarta semnul celor sase petale. Bineinteles ca imediat apar suspiciuni cum ca unul dintre ei este un impostor si cel banuit primul este Adlet. Cum vor rezolva situatia? Cine este impostorui? Disensiunile aparute in grup ii vor impiedica pe razboinici sa lupte impotriva marelui rau? Sunt intrebari la care veti afla raspunsul doar urmarind serialul.

rokka01rokka03
rokka02rokka04
rokka06rokka05
rokka07rokka08
rokka09rokka10

Ceilalti Brave sunt:
Flamie – Saint of Gunpowder – era pe jumatate monstru si fusese creata pentru a-i ucide pe Brave dar dupa ce fusese tradata de mama ei hotarase sa-l omoare pe marele demon.
Goldov – un tanar razboinic devotat printesei Nachetanya
Chamot – Saint of Swamps – o copila care in ciuda varstei era considerata cel mai puternic luptator datorita abilitatilor sale.
Maura – Saint of Mountains – cea mai in varsta dintre Brave si conducatoarea sfintilor.
Hans – un foarte eficient asasin platit care obisnuieste sa imite comportamentul pisicilor.

Povestea este una destul se obisnuita daca privim la modul general: cei buni lupta impotriva celor rai pentru a aduce pace in lume. Ce o face insa speciala este setting-ul. In majoritatea anime-urilor
inspiratia vine din Asia sau Europa, fie ele medievale sau moderne, dar de data aceasta avem America de Sud. Avem jungla sud-americana, avem temple si cladiri in stil incas si costume de asemenea. Grafic arata extraordinar si lucrurile nu se opresc aici. Scenele de lupta sunt foarte bine incadrate in peisaje si in acelasi timp dinamice – un exemplu veti vedea chiar in primul episod cand Adlet se lupta cu cei doi razboinici si camera se roteste in jurul lor exact ca in filmele live-action. Rezultatul este foarte spectaculos.
Personajele sunt foarte bine desenate si arata foarte bine in lupta cu toate tehnicile si superputerile lor. Apoi mai avem si un cod de culori pentru personaje si asta mi se pare foarte interesant (gen sailor Moon) – bine, oarba de mine nu l-a sesizat decat foarte tarziu dar na, varsta :P.
Aparitia noilor personaje, luptele purtate intre ei sau impotriva monstrilor, misterul impostorului te tin legat de scaun si am mari asteptari de la aceasta poveste. Pana la episodul 9 (caci atatea am vazut pana acum) Adlet este singurul de care sunt sigura ca nu este impostorul si asta pentru ca am vazut de la inceput cum isi primeste semnul celor sase patale. Plot twist: oare nu ar fi interesat sa descoperim ca nu este niciun impostor si ca Zeita Destinului a ales intentionat sapte in loc de sase?

Pana acum nu am descoperit niciun punct slab la aceasta serie si prin urmare o recomand cu tarie. MUST MUST SEE!

Trailer

Pana si coloana sonora este una peste medie cu, deja, trei melodii care imi plac foarte mult.

Opening 1 Cry for the thruth / Mich

Opening 2 Black Swallowtail / Uroboros (al treilea favorit)

Ending 1 Secret Sky / Mich (de departe preferatul meu din soundtrack-ul seriei)

Ending 2 Dance in the Fake / Youko Hikasa (second fave)

Ending 3 Nameless Heart / Aoi Yuuki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back