Recenzie Thor: Zeul Tunetului #3

Am nimerit o altă zi mohorâtă şi un alt moment de pauză şi repede am pus mâna pe Thor: Zeul Tunetului #3. Recunosc că sunt atât de prinsă de această serie încât mă tot gândesc cum ar arăta un film inspirat din acest arc. Mai mult ca sigur că ar fi o schimbare destul de radicală pentru universul cinematic Marvel deoarece Jason Aaron şi Esad Ribic numai bubble gum nu sunt.

thor3a

Aceste nou număr ne înfăţişează căutările zadarnice, disperate chiar şi pline de încleştare ale lui Thor care se plimbă printr-o lume a morţii şi descoperă noi şi noi victime ale Măcelarului de Zei. Modul în care acţiunea sare de la un timeline la altul poate părea halucinantă şi confuză, dar este, în realitate, foarte bine ţinută sub control şi dă poveştii un dinamism aparte. Măcelarul de Zei, Gorr, este, de această dată, mai mult o prezenţă din umbre, insinuată şi nu aruncată în faţă ca în numărul precedent.

thor3e

Şi dacă tot am pomenit de numărul anterior, de această dată cei “trei Thor” par mult mai apropiaţi ca şi personalitate, se contopesc uneori într-o ură şi o înverşunare care permite parcurgerea celor trei momente în timp mult mai bine.

Despre artwork nu pot spune decât ce am spus şi data trecută: senzaţional. Deşi paginile cu bătăliile şi cu descoperirile lui Thor sunt foarte bine desenate, preferatele mele rămân cele de la început unde Thor îşi începe căutările în Sălile Cunoaşterii. Felul aproape cinematografic în care este prezentată incursiunea sa în acest sălaş al zeilor mi s-a părut la fel de palpitan ca şi cliffhangerul ultimei pagini.

thor3b

Poate că acest număr nu aduce nimic nou şi explicit, asta în afară de insinuarea unei întâmplări din trecut (Nu dau spoilere!), dar asta mi se pare o mişcare inteligentă care prelungeşte suspansul (şi de ce nu şi agonia) cititorului, determinându-l să aştepte cu nerăbdare următorul număr.

Aşa că hai şi cu numărul 4! Pe acesta, ca de obicei, îl găsiţi pe Lex Hobby Store.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back