Recenzie Iron Man #2

Recunosc că am gândit și răzgândit mult această recenzie pentru că am vrut să fiu sigură de ce scriu. Cu toate că îmi place personajul, cu toate că sunt fana animațiilor cu el (minus Iron Man: Rise of Technovore!) și am reușit să arunc un zâmbet și la Iron Man 3, seria de benzi desenate Marvel NOW Iron Man, adusă în România de Lex Hobby Store, nu este una dintre preferatele mele. :(

iron man 2

Așa cum remarca și Ioana, primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost grafica. Ceva părea off și nu mi-a trebuit mult să-mi dau seama ce. Dacă tehnica de rotoscoping, folosită în animații ca Fire and Ice a lui Ralph Bakshi, mi-a plăcut și mi s-a părut chiar interesantă, nu pot spune același lucru despre tehnica de tracing peste o imagine pe care Greg Land o practică. Din start acest lucru a fost un mare no, no pentru mine pentru că îmi dă impresia unui desen oarecum amatoricesc. Știu că nu este singurul care face asta și se practică această tehnică, dar parcă felul în care este aplicată aici este stângaci.

iron man 2a

Scenele cu luptă însă sunt bune. Te țin în tensiune, ți-l arată pe Tony cel arogant și sunt exact ce te aștepți de la o serie cu Iron Man. Sau asta este totuși un minus? Pentru că, în esență, povestea nu aduce ceva nou. Tony este provocat la o luptă ieșită din perioada medievală, luptă pe care o cîștigă, dar, așa cum vedem la sfârșit, războiul nu este încă câștigat.

iron man 2b

Recunosc că exact sfârșitul este cel care mi-a atras atenția. Este motivul pentru care voi continua să cumpăr această serie. Să vedem cum va artă și cea de a treia parte care apare luna aceasta, pe 15 septembrie la Lex Comics.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back