5 anime subapreciate

kobato__wallpaper

Fiecare are libertatea sa-si aleaga seriile preferate dupa criteriile personale fie ele grafica, gen, tema sau orice altceva. Din pacate insa, sunt multi cei care aleg sa vizioneze doar un anume gen de animeuri si asta face ca unele productii sa treaca mai mult sau mai putin neobservate.
Sa nu cdredeti totusi ca ma refer la animatii obscure ci dimpotriva; respectivele titluri au un fanbase solid care incearca sa arate si altora de ce trebuie sa acorde o sansa acestor animatii.

Sunt curioasa daca voi face ceva fani noi pentru aceste mici comori animate.

Ghost Hunt
Poate cel mai bun candidat pentru titlul de “buried treasure” este Ghost Hunt. Cred ca titlul spune totul despre subiectul serialului: printr-un concurs de imprejurari Mai Taniyama se vede implicata in vanatoarea de fantome si studiul fenomenelor paranormale conduse de Kazuya Shibuya de la Shibuya Psychic Research Center.
Desi poate va ganditi ca, fiind vorba despre fantome, scenele horror vor fi foarte puternice, lucrurile nu stau chiar asa. Scopul nu este sa va sperie ci mai mult sa va tina legati de scaune si sa urmariti cu sufletul la gura. Animatie este destul de linistita, ca sa zic asa, si povestile sunt spuse in asa fel incat sa va indemne sa ghiciti cum se vor termina. Cazurile nu se intind pe multe episoade si astfel se evita plictiseala.
Dar punctele forte ale seriei nu sunt cazurile ci personajele: avem o varietate de caractere, foarte bine definite, si interactiuniloe dintre ele sunt superbe si, de multe ori, pline de haz.
Al doilea punct forte este muzica: excelenta!. Pentru melodiile de inceput si de final producatorii au ales muzica instrumentala – lucru rar in lumea anime – si foarte bine au facut pentru ca ele subliniaza foarte bine tema serialului. De asemenea, muzica din background si efectele sonore sunt foarte bine alese si plasate.

Opening

Ending

Terra E
Terra e sau Toward the Terra, cum mai este cunoscuta seria, spune o peveste ce se petrece peste 1000 de ani in viitor, cand rasa umana a parasit Pamantul ajuns de nelocuit din pricina poluarii si a razboaielor. Copiii se nasc in vitro si la varsta de 14 ani le sunt spalate creierele si sunt programati pentru a indeplini diverse functii. Datorita manipularilor genetice apare o rasa superioara de oameni cu puteri paranormale, numita Mu, si povestea urmareste razboiul dintre rasa Mu, care avea ca scop intoarcerea pe Terra, si oamenii care voiau sa-i extermine.
Motivul pentru care aceasta serie nu are atat de multi fani pe cat ar merita este diferenta dintre generatii si cand spun asta ma refer la faptul ca manga a fost scrisa si publicata incepand cu anul 1977, iar seria anime a fost produsa in 2007. Cu o diferenta de 30 de ani intre manga si anime, bineinteles ca gusturile publicului s-au schimbat si nu s-au gasit foarte multi care sa aprecieze stilul grafic al anilor ’70. Ce nu stiu cei care au trecut cu vederea aceasta serie este ca au ratat o poveste exceptionala cu personaje foarte bine dezvoltate.

Opening 2

Wolf’s Rain
Sunt 200 de ani de cand se crede ca lupii au fost exterminati dar in realitate ei inca mai exista. Pentru a-si proteja existenta lupii pot crea iluzii care sa le dea o aparenta umana si astfel circula printre oameni fara a fi descoperiti. Kiba este unul dintre acesti lupi si, ca si altii, cauta Lunar Flower despre care legenda spune ca este cheia de intrare in Paradis – care Paradis este accesibil doar lupilor.
Pe scurt as zice “love it or hate it”. Nu-mi plac povestile triste, pentru ca trebuie spus ca WR este o poveste trista, si incerc sa le evit pe cat pot. N-as mai vedea aceasta serie a doua oara dar n-am regretat nicio secunda ca am vizionat-o. In afara de nota trista nu am nimic sa-i reprosez pentru ca tot este de inalta calitate: actiune, personaje, grafica si, mai ales, soundtrack-ul.

Opening

Ending

Heroic Age
Pentru ca ale mele cuvinte nu sunt suficiente…
Far, far away, in a distant time, there existed those who called themselves the Golden Tribe. Creating shooting stars, they, who had the power to know the future, called out to the other primitive tribes.

„Come out”, they said, „from the planets you were born on, into this universe.”

Three tribes answered their call. The Golden Tribe called them the Silver Tribe, the Bronze Tribe and the Heroic Tribe.

Before long, when the Golden Tribe decided to leave this universe for another, there were ones that answered a new call. The fourth tribe that decided to enter the universe with its own power, humankind.

The Golden Tribe called them the Iron Tribe.
Cel mai bun exemplu de “n-am sa inteleg niciodata de ce acest anime este atat de underrated”. Nu ca as fi vreo masura etalon dar totusi, l-am vizionat in stil maraton.

Opening

Ending

Kobato
Hanato Kobato a venit pe pamant pentru a colecta “konpeito” (confetti) care apare dupa ce un suflet ranit este vindecat. Scopul ei este sa-si umple sticluta pentru atunci i-ar fi fost indeplinita o anume dorinta. Kobato are o singura restrictie: nu trebuie sa se indragosteasca de o persoana al carei suflet a fost vindecat.
Dintre toate seriile prezente in acest articol, Kobato mi-a dat cel mai mult de furca pentru ca nu puteam alege atractia principala: sa fie grafica marca CLAMP? Sa fie povestea? Coloana sonora? Si apoi m-a lovit! Este chiar personajul principal. Kobato este ABSOLUT adorabila iar caldura si sinceritatea ei iti aduc mereu un zambet pe buze.

Opening

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back