Recenzie Thor: Zeul Tunetului #2

Aproape că.mi vine să zic “Praise Jesus” pentru vremea asta rece care mă face să îmi pun şosetele flauşate şi să mă tolănesc pe canapea cu o cafea tare şi cu cel de al doilea număr din Thor în braţe. Ah, stai. Fix asta am făcut. :D

Thor 2

Cel de al doilea număr Thor: Zeul Tunetului din seria Marvel NOW!, ilustrat de Esad Ribic, cu o poveste de Jason Aaron, continuă povestea complexă, distribuită pe trei planuri temporale, din primul număr. Acţiunea este axată, însă, în principal, pe Thor din trecut şi pe lupta sa cu măcelarul zeilor. Vedem un Thor tânăr, foarte sigur de sine şi uşor arogant care, însă, este pus faţă în faţă cu un duşman de temut.

Thor 2a

Dacă primul număr s-a ocupat de introducerea cititorului în acest univers structurat pe trei perioade de timp, cel de al doilea număr este acţiune, acţiune, acţiune. Săbii, sânge, bătălii încleştate şi răsturnări de situaţii caracterizează acest număr. Ilustraţiile lui Ribic şi ale lui Ive Svorcina sunt reci, glaciale chiar şi îţi dau acel fior al morţii care bântuie văzduhurile zeilor, iar dialogul lui Aaron este exact cât trebuie şi unde trebuie. Din el ne putem da seama de fricile lui Thor ascunse sub o perdea de infatuare tinerească, fără ca acest lucru să plictisească sau să sufoce acţiunea şi ilustraţiile.

Thor 2b

Ediţia se încheie cu o revenirea a poveştii în prezent, creându-se un teaser pentru viitorul număr şi lăsându-mă cu o curiozitate maximă. Oare Voldemort ucigaşul de zei se va putea ascunde de Thor sau nu?

Nu, nu voi lua “din magazinele de specialitate” *wink, wink* celelalte trei numere pentru că vreau să aştept data de 15 septembrie pentru a citi varianta în română. De ce? Din respect pentru creatori şi pentru cei de la Lex Hobby Shop au făcut un efort de a aduce aceste benzi desenate şi în România.

Hai să vă aud şi pe voi acum. Cum vi s-a părut acest număr?

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back