Mattel + benzi desenate = Barbie

Da, știu. The horror! Barbie și benzi desenate în același loc. Știu că multă lume are impresia că Barbie înseamnă doar roz și o mulțime de piți care susțin că și-au făcut tona de operații estetice ca să semene cu cea mai cunoscută fashion doll. Well, let me educate you! Barbie nu înseamnă doar roz și colecționarii de Barbie (și alte fashion dolls) nu dau fuga la chirurgul plastic în secunda în care și-au luat salariul. Mai mult de atât, multe păpuși Barbie nu sunt create pentru copii iar unele chiar au fost create pentru fanii benzilor desenate.

Pentru că am tot discutat pe Geek Zone de noua Barbie Wonder Woman, m-am gândit că nu ar strica să vă fac o prezentare a tuturor păpușilor Barbie și Ken inspirate de supereroi.

barbie dc comics

Acestea fiind zise, let’s get the party started!
Prima păpușă Barbie inspirată din lumea comics-urilor este și cea mai rară. Și când zic rară, zic EXTRA MEGA GIGA ULTRA RARĂ. Adică the holy grail of holy grails! Exista doar vreo 3-4 bucăți în întreaga lume și da, plănuiesc să strâng bani și să-mi iau una.

wonder woman barbie 1977

Această Wonder Woman Barbie a fost realizată în 1977, exclusiv pentru piața din Coreea, într-o ediție ultra limitată. Are mulajul TNT și a fost, cică, inspirată de serialul Wonder Woman cu Linda Carter.

Presupun că interesul scăzut pentru ea îi face pe cei de la Mattel să ignore complet acest segment până în 1999. În acest an Mattel revine cu o nouă Wonder Woman creată de Sharon Zuckerman, una dintre cei mai cunoscuți designers de la Mattel.

Wonder-Woman

Tot în seria Collector o putem găsi și pe Barbie as Catwoman din 2003.

Barbie as catwoman

În perioada 2003-2005 este lansată o serie de Barbie super eroine care le include pe Wonder Woman (da, iar!), Supergirl, Batgirl, Poison Ivy și Harley Quinn. Batgirl este lansată în doua variante: una simplă și una care include și o batbike.

41XA7KXVWVL

4173RP1WS5L

31Y99EQZSXL

51Z9MF0Z87L
51BJVT8KHDL

41RN9A1YNML

barbie harley quinn

Conform prietenilor mei colecționari, această serie se împarte în două waves. Primul, din 2003, era format doar din WW, Supergirl și Batgirl, Harley Quinn și Posion Ivy fiind adăugate ulterior, împreună cu reeditări ale primelor păpuși WW și Batgirl.

În 2004 are loc premiera filmului Catwoman cu Halle Berry așa că Mattel scoate pe piață o păpușă care să ne aducă aminte de acest minunat film. :)) Nu cumva să uităm filmul! Deși cam toți am vrea să facem asta. La fel ca și filmul, păpușa este… Este. Înțelegeți voi.

41S4QEJW8EL

După toate aceste păpuși realizate împreună cu DC Comics, Mattel face un parteneriat și cu Marvel și realizează trei păpuși inspirate din eroinele lor. În 2005 Invisible Girl, Elektra și Mary Jane Wedding își fac apariția pe piață.

Barbie as Elektra from Marvel Comics

Barbie Collector Famous Friends Invisible Woman Doll
$_57 (8)

Barbie Collector Famous Friends Mary Jane Doll
$_57 (9)

Personal mi se pare slăbuță selecția de personaje feminine Marvel. Le puteau adăuga și pe She Hulk, Scarlet Witch, Black Cat sau chiar Namora. Din păcate nu vom mai avea o șansă de a vedea o Barbie Marvel pentru că Mattel și-a încheiat contractul cu Disney și toate păpușile lor sunt acum realizate de Hasbro și Disney Store. *sigh*

Un alt semi-eșec DC este imortalizat de către Mattel. Superman Returns din 2006 beneficiază de un Ken Superman și o Barbie Lois Lane.

loisbarbiedoll

superkendoll

Anul 2008 aduce cea mai frumoasă, populară și controversată serie de supereroine. Wonder Woman (pentru a patra oară), Supergirl, Batgirl și Black Canary. Deși seria a fost special realizată pentru colecționarii maturi (adică este o serie Black Label) păpușa Black Canary a stârnit un val de reacții negative din partea unor grupuri de mame care trăiesc cu impresia că o păpușă și nu incapacitatea sau prostia lor le-ar putea “strica” odrasla. Nu are rost să vă spun ce li se părea anormal la această păpușă, nu? *rolls eyes*

MAT11146

91evYm3jD5S._SL1500_

915rSCBTEBS._SL1500_

8867cbd92c4a93a0e5f100f562b4b8f5

WW din această serie devine, după cea din 1977, cea mai căutată și rară. Sunt curioasă dacă popularitatea ei va fi întrecută de varianta din Batman vs Superman care va apărea anul viitor și despre care vă voi povesti imediat.

Tot în acest an frații mai mici ai lui Barbie, Kelly și Tommy, îmbracă și ei costumele lui Catwoman și Batman.

kelly tommy catwoman batman

În 2011 filmul Green Lantern (Da, da. Un alt eșec…) ne invadează ecranele iar Carol Ferris devine și ea o Barbie. Deși, tehnic, ea nu este o supereroină, nu puteam să o las pe dinafara, nu?

Carol Ferris barbie

Direct din seria tv a anilor 60, vin, în 2013, două păpuși Batman și Catwoman. Folosindu-se de mulajele vintage, Bill Greening a creat aceste păpuși ca omagiu adus lui Adam West și Juliei Newmar.

Barbie Collector Classic Batman Ken Doll

Barbie Collector Classic Catwoman Barbie Doll

Anul viitor, însă, din punctul meu de vedere, o să avem parte de cele mai bune păpuși Barbie și Ken superheroes. Filmul Batman vs Superman ne va aduce o Barbie Wonder Woman Gal Gadot, un Ken Superman Henry Cavill și un Ken Batman Ben Affleck. Pe Wonder Woman deja am văzut-o iar Bats si Sups sunt confirmați. Toți trei vor apărea în primăvara lui 2016 și sunt creați tot de Bill Greening.

barbie ww gal gadot

De ce spun că vor fi cele mai bune? Pentru că Mattel a început, în sfârșit, să își asculte colecționarii maturi și să le ofere păpuși cu detalii atent realizate și cu multe puncte de articulație. Până acum, sunt extrem de mulțimită de această WW. De departea cea mai matură păpușă, cea mai atent realizată. Un foarte mare must în colecția mea.

Și acum să vă “aud”. Vă place vreuna dintre ele? Dacă sunteți colecționari de merch cu supereroi, v-ați cumpăra o păpușa din aceasta lista? Hai, hai. Own up to it!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back