5 emotii si 7 lucruri de stiut despre “Intors pe dos”

Întors pe Dos este cea mai recentă animaţie de la Pixar şi a reuşit performanţa de a ajunge rapid în topul preferinţelor spectatorilor din întreaga lume. Bucurie, Tristeţe, Frică, Dezgust, Furie. Acestea sunt cele 5 emoţii fundamentale care ne ghidează şi ne îndrumă, „vocile” micuţe din capul nostru care generează reacţii, acţiuni şi sentimente puternice. Pentru a-i familiariza cu noile personaje, Forum Film România, împreună cu prietenii de la Improvisneyland, au organizat la Ceainăria ARTea un atelier de improvizaţie la care au participat 16 bloggeri. Pe parcursul a peste 2 ore, cei 16 s-au lăsat „întorşi pe dos”, s-au jucat cu emoţiile şi au trecut, pe rând, printr-o serie de stări, amintiri şi… emoţii.

Intors pe Dos afis

Încă de la început, pe regizorul Pete Docter l-a atras mult ideea de a pătrunde în interiorul minţii, provocându-le imaginaţia unor realizatori de filme care au purtat publicul în Monstropolis şi, mai târziu, în America de Sud, într-o casă care zbura cu ajutorul unui mănunchi de baloane. „Am vrut să explorez versiunea abstractă – nu creierul, ci mintea. Mi s-a părut perfect pentru o animaţie”, a spus Docter.

De altfel, filmul „Întors pe dos” este ancorat în ADN-ul Disney•Pixar şi printr-o serie de conexiuni şi referinţe, precum cele de mai jos:
1. Amintirile din trecut de pe rafturile din Sediul Central şi din afara lui reprezintă cadre din scena „Married Life” din filmul „Up”.
2. Pe drumul lor înspre San Francisco, Riley şi părinţii ei întâlnesc păsări stând pe fire de telefon, din scurtmetrajul „For the Birds” din anul 2000, al designerului de producţie Ralph Eggleston.
3. Globul din sala de clasă a lui Riley a fost folosit în toate filmele „Toy Story”.
4. Unul dintre colegii de clasă ai lui Riley poartă o bluză al cărei model include personajele din „Toy Story”.
5. Unele dintre maşinile din San Francisco, aflate pe fundal, au autocolante auto din filmul „Cars”.
6. Brang – numele companiei unde lucrează tatăl lui Riley – este un cuvânt absurd, menit să sune ca un startup care s-ar potrivi pe scena tech din San Francisco.
7. Ca un tribut adus Walt Disney Family Museum, realizatorii filmului au amplasat patinoarul de hochei al lui Riley chiar pe locul unde este poziţionat muzeul în San Francisco.

Voi aţi făcut cunoştinţă cu cele 5 emoţii?

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back