RECENZIE: Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri

Ieri a avut loc avanpremiera animatiei “Clopoțica și Legenda Bestiei de Nicaieri“. Liana Stanciu, Giulia Anghelescu, Ioana Ginghină, Giulia Nahmany, Kinga Varga, Laura Gruia, Monica Iagăr, Simona Bălănescu, Ana Maria Stănescu, Şerban Copot şi Alex Dima (PRO TV), alături de jurnalişti şi bloggeri, au descoperit noile aventuri pline de emoţie şi umor ale micuţelor zâne din Valea Ielelor, urmărind în avanpremieră filmul Disney „Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri”.

Tinker Bell_Avanpremiera  (1)

Înainte de proiecţia peliculei, copiii şi-au arătat îndemânarea participând la un atelier de origami, iar apoi au urmărit vrăjiţi momentul muzical al serii, când artista Dalma Kovacs a interpretat melodia „Plutesc” de pe coloana sonoră a filmului.

Oana, o foarte drăguță mamă și amica de a mea, a fost prezentă la eveniment, împreună cu Nalba, fetița ei și am rugat-o să ne spună și nouă cum i s-a parut filmul. Mai jos aveti relatarea ei.

TINKER BELL AND THE LEGEND OF THE NEVERBEAST

SPOILER!
Nu știu cine a fost mai nerăbdatoare să vadă noile aventuri ale zânelor din Valaea Ielelor: eu sau fetița mea de 4 ani! Cert e că așteptarea ne-a fost răsplatită, iar cea mai recentă parte, care le are ca eroine pe cele 6 zane curajoase: Clopotica, Vidia,Boare –Argintie, Iridessa, Rosetta si Fauna, ne-a încântat, ne-a înveselit și ne-a și emoționat.
Spre deosebire de părțile anterioare, aceasta o are ca erionă pe… Fauna, și nu pe Clopo așa cum eram obișnuiți. Fauna este cea care le bagă în bucluc pe toate celelalte și, implicit, pe cei din Valea Ielelor.
Din iubirea ei pentru animale, Fauna ajunge să descopere o bestie care hibernase timp de 900 de ani și acum se trezește pentru a-și îndeplini misiunea. Dar oare această misiune este una bună sau una malefică, din care vor aparea numai primejdii pentru toți locuitorii magicului tarâm? Daca e să ne luăm dupa Nyx, zâna apăratoare, această bestie pare a fi sfarșitul vieții din Valea Ielelor, dar dacă o ascultăm pe Fauna, părosul animal, care și primește un nume simpatic, Bot, este inofensiv.
Fauna le cere ajutorul-cui oare?-prietenelor sale de nădejde atunci când Bot dispare și Clopotica ajunge să fie rănită pe Tărâmul Iernii de…însuși prietenul Faunei. După ce se asigură că zglobia Clopo nu e în pericol, Fauna le conduce pe zânele apăratoare la Bestie, convinsă și ea că aceasta este un pericol pentru ei toți.
Vor realiza însa foarte repede că fără ajutorul lui Bot, nu pot depăși primejdia care planează asupra Văii Ielelor, și atunci Fauna îl conduce ea însăși pe prietenul ei către inima furtunii provocata de o cometă, pentru ca acesta să-și îndeplineasacî misiunea salvatoare.
Finalul? Alo? Emoționant și plin de iubire. Bot o readuce la viață pe Fauna în același fel în care Elsa o dezgheață pe Ana, prin iubire, magia din noi toți de altfel.
Toți sunt bucurosi acum să aibă un nou prieten, pe Bot, dar, din păcate, efortul depus pentru a salva fermecatul tărâm a fost uriaș, așa că el va trebui să reintre în hibernare pentru următorii….da, 1000 de ani…. Fiecare zâna îi pregateste câte un cadou pentru ca această hibernare să fie cât mai placută: apa proaspătă, aer curat, lumină de veghe, o pernă moale și pufoasa ca el și muuulte flori. Fauna este cea care suferă cel mai mult împreuna cu sufletele mici din audiență!
Așa cum am incercat să-i explic și fetiței mele: așa un uriaș are nevoie de un somn pe masură!

Filmul „TinkerBell and The Legend of the Neverbeast / Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 3 aprilie 2015, fiind proiectat in varianta 3D, dublata.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back