CONCURS: Big Hero 6/Cei 6 Supereroi

Săptămâna trecută am avut marea, şi chiar nu exagerez, plăcere să merg la avanpremiera de presă a filmului animat Big Hero 6 adus în România de Forum Film Romania. Am luat-o de braţ pe mama mea, l-am lăsat pe fiul meu cu tatăl lui şi am plecat vesele să urmărim aventurile lui Baymax si ale lui Hiro. Nu citisem benzile desenate Marvel pe care animaţia este bazată, dar urmărisem cu mare interes trailerele şi, cu mâna pe inimă vă spun, eram mai pregătită decât un şcoler care păşeşte treptele şcolii.

Afis_Cei 6 supereroi

Oricine mă cunoaşte ştie ca NU îmi plac filmele animate dublate. Am crescut cu animaţii subtitrate şi consider ca este aproape un sacrilegiu să înlocuieşti vocea originală. Cu toate acestea, în mod mai mult decât surprinzător, dublajul în română al filmului nu m-a deranjat. De ce? Simplu. Pentru ca este o animaţie atât de amuzantă, vioaie şi bine echilibrată încât nici nu simţi faptul că vocile pe care le auzi nu sunt cele ale lui Scott Adsit – Baymax sau a lui Ryan Potter – Hiro.

Big-Hero-6

Acţiunea filmului ne duce într-un oraş futuristic, San Fransokyo, un fel de east-meets-west, în care trăieşte un băieţel, Hiro Hamada, împreună cu fratele său Tadashi şi mătuşa Cass. Hiro îşi pierde nopţile şi talentul la diferite concursuri ilegale de roboţi, în timp ce fratele său, alături de prietenii săi Honey Lemon, Go Go, Wasabi şi Fred, lucrează de zor în laboratoarele universităţii pentru a pune la punct diverse proiecte de robotică care vor putea ajuta lumea. Fascinat de acestea, mai ales de robotul medical Baymax, construit de către Tamashi, Hiro decide să aplice şi el la universitate, pentru a ajunge şi el în echipa profesorului Callaghan care îl ghideaază şi pe fratele său. Testul de admitere este prezentarea unei lucrări de robotică care sa-l impresioneze pe Callaghan. Hiro reuşeşte să faca acest lucru, din plin, în momentul în care prezintă, la târgul şcolar, invenţia sa: micro-roboţii care pot fi controlaţi cu ajutorul unui dispozitiv mental. Din păcate, bucuria succesului micro-roboţilor este de scurtă durată pentru ca Tamashi si Callaghan mor într-un incendiu pornit în clădirea expoziţiei iar micro-roboţii sunt furaţi de un misterios personaj care are faţa acoperită cu o mască kabuki. Hiro se hotărăşte să îşi răzbune fratele şi porneşte pe urmele misteriosului hoţ alături de colegii de universitate ai lui Tamashi şi de robotul acestuia, Baymax care, deşi este un robot medical, ajunge la concluzia că doar prinderea hoţului poate vindeca starea de tristeţe a lui Hiro.

BIG HERO 6

Dacă cineva m-ar ruga să-i spun un motiv pentru care mi-a plăcut atât de mult acest film, în mod clar i-aş spune că sunt fericită că în sfârşit cineva face o animaţie cu buget mare în care spune copiilor că a învâţa, a merge la facultate şi a nu pierde nopţile cu lucruri minore, este cool! Sunt sigură că sun acum ca o băbuţă cicălitoare şi enervantă, dar sunt sătulă până peste cap de mesajul “şcoala vieţii este importantă, restul nu contează”. Ba contează, dragii babei. Şcoala contează şi a învăţa, a citi şi a munci sunt lucruri cool şi mişto şi care te vor ajuta în viaţă. Învăţatul nu este o corvoadă iar acest lucru este atât de frumos subliniat în Big Hero 6.

BIG HERO 6

Dacă alţi supereroi din universul Marvel au superputeri primite în urma unor evenimente sau s-au născut cu ele, supereroii din Big Hero 6 trebuie să muncească pentru puterile lor. Fără cunoştinţele lor din diversele domenii ale ştiinţei şi tehnologiei, Wassabi, Fred, Honey Lemon, Go Go sau Hiro nu ar putea lupta cu răul şi asta îî face total speciali în ochii mei.

BIG HERO 6

Dar nu doar mesajul că ştiinţa este cool face acest film special. Îmbinarea dintre momentele amuzante unde veţi râde cu lacrimi, cele de uimire şi bucurie atunci când eroii noştri reuşesc ceva şi cele emoţionante până la lacrimi, m-au făcut să îndrăgesc enorm această animaţie şi să-mi doresc şi eu un Baymax al meu. Robotul pufos şi uşor neîndemânatic este eroul adevărat al filmului, un fel de simbol atât al luptei împotriva răului şi în slujba dreptăţii, dar şi un simbol al vindecării prin dragoste şi prietenie.

BIG HERO 6

La nivel vizual, Big Hero 6 este o îmbinare superbă intre stilul asiatic şi cel american, cu detalii atent realizate şi studiate care fac din animaţie un spectacol vizual complet. Ca să fiu foarte sinceră, mie acest film mi-a placut de 100000 de ori mai mult decăt Frozen atât ca mesaj, dar şi ca realizare. Sigur mulţi dintre voi veţi striga că e un sacrilegiu să zici asta, dar na… Nu sunt cel mai mare fan Frozen. Nu am râs atât de mult ca acum şi nici nu am simţit empatie cu personajele aşa de mare cum am simţit-o acum.

BIG HERO 6

Filmul „Cei 6 Supereroi” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 23 ianuarie 2015, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D. Luaţi şi voi de mânuţă o soră, un frate, o bună prietenă sau pe juniorul familiei şi mergeţi neapărat să-l vedeţi. Şi ca bucuria să fie completă, vreau să vă invit şi la un concurs.

Concurs Big hero 6

CineForum ofera 1 premiu constand in 1 disc zburator + 1 breloc + 1 shimmer sticker unui cititor care va îndeplini următoarele condiţii:

– Daţi LIKE paginii CineForum
– Daţi LIKE paginii Desenele Copilăriei
– Lăsaţi aici un comentariu cu numele vostru, adresa de email şi contul de Facebook

Perioada de desfăşurare este 22-25 ianuarie (ora 23:59), iar pe 26 ianuarie (luni) vom anunţa câştigătorul prin tragere la sorţi, folosind site-ul random.org. Succes!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back