Recomandari de Craciun: Santa Claus is Comin’ to Town (1970)

Incepem o noua serie de recomandari de animatii pentru Craciun cu un film putin mai aparte. Nu este un desen animat, dar este realizat de catre Rankin/Bass (Edy Stanica v-a povestit chiar de curand despre animatia lor “The Hobbit“) si este o animatie stop motion. De aceasta tehnica m-am indragostit iremediabil o data cu prezentarea studiolui Laika de la festivalul Anim’Est 2012 si in ultima perioada am tot inceput sa caut diferite animatii realizate cu aceasta tehnica.

Title-cometotown

Acest adorabil film imi este drag si datorita lui Fred Astaire si lui Mickey Rooney, doi dintre actorii mei preferati din toate timpurile, care dau viata lui S. D. Kluger, naratorul, si Kris Kringle, micul baietel care este si personajul principal al povestii.

Kris SD

Un bebelus ajunge pe pragul casei lui Burgermeister Meisterburger, primarul cel rau al unui mic orasel numit Sombertown. Acesta ii cere ajutorului sau, Grimsby, sa duca copilul la orfelinat, in ciuda faptului ca baietelul venea insotit de rugamintea ca Meisterburger sa aiba grija de el. Pe drumul inspre orfelinat, sania si copilul sunt luati pe sus de vant si ajung in muntii Whispering Winds. Copilul este gasit de animale care il duc la casa familei de elfi, Kringle. Acestia il adopta pe baietel si ii dau numele Kris.
Dupa mai multi ani, Kris, deja un flacau in toata firea, se hotaraste sa restaureze reputatia familiei lui care erau cunoscuta ca fiind furnizoarea de jucarii a regelui. In calea sa stau insa temutul vrajitor Winter Warlock sau primarul Burgermeister Meisterburger care deja interzisese toate jucariile din oras.

Asa cum ati ghicit, aceasta este povestea lui Mos Craciun si va recomand cu drag sa o urmariti. Puteti urmari pe Amazon Instant Video sau puteti cumpara direct DVD-ul tot de pe Amazon. Nu veti regreta mica investite pentru ca acest film va ramane un clasic numai bun de vazut in perioada Craciunului.

Vizonare placuta!


Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back