Stiri: DreamWorks ar putea fi cumparat de Hasbro

hasbro-dwa-logo

Conform Rotoscopers.com, compania DreamWorks Animation se afla intr-o pozitie ciudata zilele astea. Recent au aparut zvonuri conform carora DreamWorks ar putea fi cumparat de o companie japoneza numita SoftBank. Insa ieri cumparatorul zvonit s-a schimbat: compania producatoare de jucarii, Hasbro.

Hasbro a mai fost in centrul atentiei recent pentru noua lor legatura cu Walt Disney Animation Studios: studioul de animatie a retras drepturile companiei Mattel (producatorii de papusi Barbie) de a mai folosi personajele Disney, si a acordat onoarea competitiei: Hasbro.

Hasbro detin linii renumite de jucarii: Furby, Play-Doh, My Little Pony. Daca reusesc intr-adevar sa cumpere DreamWorks Animation, atunci este foarte posibil sa inceapa sa se foloseasca de studio pentru a-si face reclama. Nu vom fi socati cand primul proiect anuntat de DreamWorks dupa schimbarea conducerii va fi legat de franciza “My Little Pony: Friendship is Magic“.

Jeffrey Katzenberg, CEO DreamWorks, incearca sa vanda compania folosind bani gheata si actiuni. Ceea ce complica lucrurile este faptul ca el cere $30 pentru o actiune, ori valoarea acesteia este de $22.40. DreamWorks Animation a suferit mai multe dezamagiri in ultimii ani: “Turbo“, “Rise of the Guardians” si “How to Train Your Dragon 2” au fost esecuri de box-office.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back