Zilele animatiei la Cine Grand – Auchan Titan

Prietenul si colegul meu in ale animatiei, Daniel Todoran Rares de la animationmagazine.eu, organizeaza “Zilele animatiei la Cine Grand – Auchan Titan” intre 1 si 2 noiembrie, impreuna cu Cinema Grand.

zilele animatiei 2014

Acum 122 de ani se nastea primul film de animatie. Pe 28 oct. 1892, Charles Émile Reynaud proiecta în public animatia “Pauvre Pierrot” la Musée Grévin din Paris.

In aceasta zi de 28 noiembrie lumea sarbatoreste Ziua Internationala a Animatiei, iar noi vrem sa oferim tuturor sansa de a afla secrete din lumea fascinanta a desenelor animate. Vi s-a pregatit un program vast si plin de surprize.

Simbata

atelier de desenat si colorat pt copii – cu Delia Iftimie
ora 11.00 – 13.00 (simbata si duminica)

Victor Antonescu, regizorul primului lungmetraj de animatie romanesc, in dialog cu copii
ora 11.00 – 12.30

proiectie film de animatie Robinson Crusoe regizat de Victor Antonescu
ora 12.30 – 14.00

Regizorul Victor Antonescu a realizat filme de animție, precum “Greierele și furnica”, “Robinson Crusoe”, “Mihaela la dentist”, “Roboțelul Mihaelei”, “Grădina Mihaelei”, “Mihaela detectiv”, “Uimitoarele aventuri ale mușchetarilor”, etc. Domnul Victor Antonescu s-a impus peste ani ca o personalitate de seamă a animației românești fiind unul dintre creatorii de bază ai studioului cinematografic Animafilm.

workshop storyboard cu Patrascu Flavius – VIDEO
ora 13.30 – 15.00

workshop animatie si games – Calin Cazan
ora 15.00 – 16.30

Calin Cazan a semnat impreuna cu Mircea Toia primul lungmetraj science-fiction al animatiei romanesti, “Misiunea spatiala Delta“. De asemenea, Calin Cazan a lucrat la serialul de animatie “Ultima misiune“. A fost senior animator la UBIsoft Romania.

in dialog cu realizatorii Misiunea spatiala Delta + vizionare citeva episoade
16.30 – 18.00
Vor vorbi Victor Antonescu, Calin Cazan si Dan Chisovsky.

Dan Chisovsky preda animatie la Liceul de Arte Plastice “N.Tonitza” din Bucuresti. Dumnealui a participat la realizarea lungmetrajelor de animatie: “Misiunea Spatiala Delta” si “Vreau sa Stiu”. De asemenea, Dan Chisovsky a realizat “Povestea puiului de elefant”, un scurtmetraj muzical dupa Rudyard Kipling, muzica si interpretarea Cornel Fugaru, film premiat in’92 la Festivalul filmului de la Costinesti. Pentru filmul sau de animatie, “Ereditatea”, a primit premiul pentru debut si premiul presei in 1988 la Festivalul filmului de la Piatra Neamt.

proiectie scurtmetraje de animatie romanesti + dezbatere despre animatia romaneasca
ora 18.00 – 22.00
Sunt invitati animatorii, producatorii, regizorii din ind. animatiei, critici, etc.

Duminica

atelier de desenat si colorat pt copii – cu Delia Iftimie
ora 11.00 – 13.00

proiectie film de animatie Cei trei muschetari regizat de Victor Antonescu
ora 11.00 – 12.30

poveste cu Diana Herman
ora 13.00 – 14.00

workshop de animatie pt copii – Sorin Pintilii si Daniel Todoran
ora 14.00 – 15.00

Daniel Todoran-Rares, sociolog si editor sef animationmagazine.eu
Este membru UCIN. Scrie pentru revista Observator cultural – pentru rubrica Animatia: a saptea arta bis si pentru revista UCIN-ului – FILM.

A organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est. De asemenea, Daniel a sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la festivalul de animatie Metrion si la facultatea de sociologie din Oradea. A sustinut o conferinta despre animatia contemporana romaneasca la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de artistul Alexandru Ciubotariu/ Pisica Patrata si ICR.

Sorin Marius Pintilii, animator
VIDEO
A lucrat ca animator 2D si 3D la studiourile de animatie din Capitala: Animadream, Dacodac si la departamentul de animatie Mediapro Pictures. De asemenea, Sorin a lucrat ca animator in Ungaria, participind la realizarea productiilor de succes, precum Angelina balerina, Jules Verne: Journey to the Center of the Earth, Mr. Bean, Povesti populare maghiare, Les Contes du Cimetiere, etc.

prezentarea benziilor desenate romanesti si workshop banda desenata cu Octav Ungureanu si Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata)
ora 15.00 – 17.00

workshop 2d flash – Sorin Pintilii
ora 17.00 – 18.00

workshop cgi – Octavian Chiriac + prezentare studioul lui
ora 18.00 – 19.00

proiectie scurtmetraje de animatie romanesti
ora 19.00 – 20.00

Va asteptam cu drag la primul eveniment din tara noastra dedicat Zilei Internationale a Animatiei.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back