Stiri animatie: Detalii despre “Inside Out” si “Lava” de la Pixar

Acum cateva zile Pixar a tinut o conferinta de presa unde a anuntat mai multe detalii despre urmatoarea lor animatie, “Inside Out“, si, totodata, lansarea short-ului “Lava” care va rula inaintea animatiei mai sus numite.

Inside-Out-logo

Conceptul acestui film este cu adevarat fascinant. Intreaga poveste are loc in mintea unei fetite de 11 ani, Riley, care se muta din casa ei linistita in galagia si agitatia orasului San Francisco dupa ce tatal ei primeste o noua slujba. Viata fetitei este ghidata de emotiile ei (Bucurie, Frica, Furie, Dezgust si tristete) care locuiesc intr-un centru de control din mintea lui Riley de unde ii influenteaza acesteia viata si o sfatuiesc. Cea mai importanta emotie Bucuria, dar intreaga mutare si schimbare de peisaj, scoala, prieteni, viata linistita, provoaca putin haos printre emotii iar Bucuria trebuie sa depuna un efort mai mare pentru a mentine ordine.

Inside Out 1

Conferinta de presa a fost sustinuta de catre regizorul Pete Doctor si producatorul Jonas Rivera care au prezentat mai multe clipuri cu noua animatie si au explicat cateva detalii. Riley poate fi condusa doar de o singura emotie in acelasi timp. Amintirile apar sub forma unor baloane colorate in culoarea emotiei care le-a dominat cand au fost create, iar amintirile cheie, cele care au definit-o pe Riley, sunt stocate intr-un loc special. Clipurile prezentate ne arata diferitele faze ale emotiilor si chiar momentul in care Trsitetea si Bucuria se pierd in Imagination Land.

Inside Out 2

Mi se pare absolut fascinant acest proiect. Total aparte si, as putea spune, artistic. Nu este povestea clasica care este servita copiilor, dar nici nu este atata de abstracta incat sa ii alunge din salile de cinema. Mai mult de atat, mi se pare ca reflecta exact mintea superba si intortocheata a unui copil. :X De abia astept sa vad filmul! Premiera va avea loc in vara lui 2015, pe 19 iunie.

Asa cum va spuneam mai sus, short-ul muzical “Lava” va insoti animatia “Inside Out”. El a fost prezentat full la conferinta de presa, dar, din pacate, noi mai avem ceva timp pana sa o vedem. Povestea se petrece in peisajul izolat si superb al insulelor tropicale si este regizata de catre James Ford Murphy.

Disney Pixar lava

VIA

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back