La multi ani, Donald Duck!

Cea mai cunoscuta rata din lume aniverseaza astazi 80 de ani! Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in Silly Symphony, The Wise Little Hen. De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul adorabil au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume.

donal_photo

Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus, lenjerii de pat si lampi. In 1938, graficianul Disney, Al Taliaferro, a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck ce erau publicate in 322 ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) – inclusiv saptamanale, lunare sau editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.

donald_daisy

Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul Clubul lui Mickey Mouse difuzat la Disney Channel si Disney Junior in fiecare zi. De asemenea, are un rol important in serialul Desene cu Mickey, un serial de comedie produs de Disney Television Animation si lansat anul trecut in Romania. In regiunea EMEA, aproximativ 82% din copii cu varste intre 0-5 ani si 98% din cei cu varste intre 6-14 cunosc adorabila rata (studio realizat in perioadaa noiembrie 2013 – ianuarie 2014).

donald_wise_hen

De la debutul sau din 1934, Donald Duck a avut aparitii in peste 200 de productii cinematografice – mai multe decat oricare alt personaj Disney! Si dupa patru ani de la primele aparitii de succes, Donald Duck si-a intalnit jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta mai tarziu drept Daisy Duck.

In 1995, Donald Duck chiar a dat numele Asteroidului 12410, iar in 2004 a primit propria stea pe celebra strada Hollywood Walk of Fame din Los Angeles – ca dovada a celebritatii sale uriase.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back