TRIVIA – O mica cronologie a aventurilor lui Candy Candy

In sfarsit a rasarit soarele si in Bucuresti si vremea este placuta. Vremea de afara m-a facut sa-mi aduc aminte de unul dintre desenele copilariei noastre: anime-ul Candy Candy. Cautand unele informatii interesante despre el, am dat peste aceasta cronologie a aventurilor ei. Asa cum poate stiti deja, povestea lui Candy se petrece in Marea Britanie si America inceputului de secol XX.

Candy Candy 503

1904
Candy il întâlnește pe printul de pe colina

1910
Candy are 12 ani si ajunge in casa familiei Legrand (Daniel, Eliza si parintii lor) unde devine menajera.

1911
Candy are 13 ani si este adoptata de familia Andrée.

Ianuarie 1912
Candy are 14 si se mutat la Londra pentru a studia la Colegiul Sf. Paul.

1913
Candy are 15 de ani si paraseste Colegiul Sf. Paul pentru a-l gasi pe Terry în America.

1914
Candy are 16 ani sii locuieste în Chicago unde a continuat studiile de asistenta medicala. Acesta este si anul în care Alistair va muri si ea se va separa de Terry.

Desi acum ceva ani erau unele discutii legate de o posibila noua carte scrisa de Kyoko Mizuki care sa incheie frumos aceasta poveste, lucrurile au ramas inca la nivel de zvon. :( Cu toate acestea Candy Candy ramane unul dintre anime-urile mele preferate si unul dintre cele mai indragite desene ale copilariei difuzate pe TVR in anii ’90.

Tag-uri:

  • Marius Ionescu

    Un mic fapt divers: acesta se pare(după calculele mele) că a fost și primul anime difuzat la noi în versiunea originală, japoneză(la începuturi, animeurile au venit de cele mai multe ori în versiune franceză, sau cum scria prin programe vechi – “Înregistrare CFI”)

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back