Skeleton Warriors (1993)

Pentru ca este o duminica lenesa si linistita si pentru ca nu sunt interesata, in acest moment, de nimic ce tine de politica, am decis sa va povestesc putin despre un desen animat pe care l-am redescoperit recent: “Skeleton Warriors“.

Skeleton-Warriors_POSTER

Skeleton Warriors” este una dintre acele minunate francize din anii 80-90 care erau compuse dintr-o serie animata, o serie de jucarii, benzi desenate si o serie de jocuri video. Cu doar 13 episoade realizate, aceste desene animate nu au apucat insa sa se dezvolte la adevarata lor valoare, din pacate. Si credeti-ma ca potentialul lor era urias. Cel putin din punctul meu de vedere.

Skeleton Warriors cartoon

Pe indepartata planeta Luminaire se afla orasul Luminicity care este alimentat si tinut in viata de catre puternicul Lightstar Crystal. Batalia pentru cristal se da intre maleficul Baron Dark si Justin Steele/Prince Lightstar, protectorul cristalului si conducatorul Legion of Light. Din pacate baronul reuseste sa puna mana pe jumatate de cristal iar acesta ii transforma, atat pe el cat si pe acolitii sai, in scheleti nemuritori. In fiecare episod The Legion of Light (formata din Jennifer Steele/Talyn, Joshua Steele/Grimskull si Justin Steele/Prince Lightstar) impreuna cu Ursak the Guardian (mentorul printului si unchiul sau) lupta impotriva baronului si armatei sale tot mai numeroare de scheleti vii. Daca una dintre jumatatile de cristal ii da lui Baron Dark posibilitatea de a transforma orice fiinta cu suflet rau intr-un skeleton warrior, cealalta jumatate da legiunii luminii puteri supranaturale. Printul Lightstar poate canaliza energie prin mainile sale, Grimskull devine o fiinta nemuritoare asemanatoare baronului si iar Talyn poate zbura.

Din pacate, in ciuda recenziilor foarte bune si a faptului ca showul a fost creat de catre Gary Goddard/Landmark Entertainment Group, cel care ne-a adus si “Captain Power and the Soldiers of the Future“, “Skeleton Warriors” nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor nici pe partea de animatie si nici in lumea figurinelor si a jucariilor. Un mare pacat pentru ca, asa cum ziceam mai sus, potential exista.

Seria de jucarii a fost creata de catre Playmates care au facut din start o greseala care s-a dovedit fatala: in primul an au ales sa lanseze figurinele cu personajele negative si astfel toate mamele isterice au considerat ca nu este ok ca odraslele lor sa se joace cu niste razboinici in forma de scheleti. Mda… Vesnica problema a mamelor cu idei mici si inguste. Si asta in ciuda calitatii super bune a jucariilor. Pana sa ajunga in magazine si seria a doua de jucarii, cea cu personajele pozitive ale showului, interesul deja scazuse si jucariile au ajuns pe rafturile de solduri.

Skeleton Warriors toys

Si uite asa o alta franciza buna s-a pierdut in negura timpului. Daca insa doriti sa aveti “Skeleton Warriors” in colectia voastra, puteti cumpara toate cele 13 episoade pe DVD de AICI. Eu va recomand sa o faceti. Pretul este bun si serialul este chiar un must see.

Skeleton Warriors cards

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back