Stiri anime: Noutati de la Studioul Ghibli

Incepem saptamana cu doua stiri importante de la Studioul Ghibli.
Hayao Miyazaki a castigat premiul Writing in an Animated Feature Production pentru animatia “The Wind Rises/Kaze Tachinu“, in cadrul evenimentului de decernare a premiilor ANNIE. Animatia a mai fost nominalizata si la alte premii, inclusiv la Best Animated Feature, dar a pierdut in fata marii castigatoae a serii: “Frozen” de la studiourile Disney. Vedeti AICI o lista completa a castigatorilor.

THE WIND RISES

Desi Hayao Miyazaki si-a anuntat retragerea din lumea animatiei, mostenirea sa continua datorita fiului sau, Goro Miyazaki, care va regiza primul seria anime din istoria studioului Ghibli. Bazat pe romanul fantasy “Ronia the Robber’s Daughter” al suedezei Astrid Lindgren, “Sanzoku no Musume Ronja” se va lansa pe 31 august in Japonia si este o coproductie cu 3DCG studio Polygon Pictures.

ghibli-Ronia-the-Robbers-Daughter-Sanzoku-no-Musume-Ronja

Ronia este fata unui excentric hot, Matt, care locuieste intr-un castel antic ascuns intr-o padure misterioasa. Vesela si activa, Ronia are o copilarie fericita iar primele ei plimbari prin intunecata padure ii scot in cale o multime de creaturi fantastice, dar si un baiat pe nume Birk

Astept cu mare interes lansarea trailerului acestei serii anime si, pana atunci, cred ca ma voi pune sa citesc si cartea. Pentru mai multe detalii puteti vizita si site-ul oficial al seriei.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back