Ce se intampla cand o informatie legata de animatie pica in maini ignorante

Nu prea urmaresc pagini de stiri si divertisment din Romania dintr-un simplu motiv: informatiile publicate acolo le gasesc mai repede si mai bine documentate pe site-urile si blog-urile din afara. Si nu o zic asta doar pentru ca imi place sa denigrez tara in care m-am nascut ci pentru ca in Romania exista putini oameni care scriu corect despre animatii, benzi desenate sau alte chestii geek care ma pasioneaza pe mine. Facand o mica paranteza, promit sa revin cu o lista a celor mai bune site-uri, bloguri si grupuri geek din Romania.

Ca sa revenim, astazi Rol.ro publica triumfator pe pagina lor de Facebook urmatorul status:

Cea mai TARE ANIMAȚIE realizată de WALT DISNEY nominalizată la Disney Oscar!

Uite cum îți poți întâlni jumătatea !

rol

Draga content manager, permite-mi sa iti tin o mica lectie:

1. Este realizata de catre Walt Disney Animation Studios pentru ca Walt Disney a murit in 1966. Nu prea avea cum sa realizeze o animatie in 2012.
2. Nu exista Disney Oscar! Exista doar The Academy Awards cunoscute si ca The Oscars.
3. A castigat premiul pentru Best Animated Short Film la the 85th Academy Awards in 2013. Nu a fost doar nominalizata!
4. Nu este prima si, mai mult ca sigur, nici ultima animatie a studiourilor Disney care primeste o nominalizare si/sau un premiu la Oscaruri. Sa o lasam mai moale cu titluri cancaniste cand vine vorba de animatii premiate, mkey?
5. Nu se pune pauza inainte de semnele de punctuatie.

Mi se pare extrem de trist ca un status ATAT de prost scris a fost distribuit, pana in acest moment, de peste 150 de oameni. 150 de oameni care acum au impresia ca “Paperman” a fost realizat de catre Walt Disney insusi, ca exsta o categorie separata a premiilor Oscar destinata doar animatiilor Disney si ca nu mai exista nicio alta animatie mai presus de aceasta. Este trist ca oameni ca Daniel sau Stefan nu sunt promovati desi scriu articole extraordinare despre animatie, si nu numai, si ca site-uri prost facute si intretinute ajung sa fie citite de catre mii de oameni. Da, chiar imi este ciuda ca pana si in domeniul animatiei am inceput sa avem stiri false si fuserit scrise si imi este ciuda ca adevaratii sustinatori ai animatiei nu sunt promovati.

In concluzie, dragi content creators, va rugam frumos sa lasati animatia in mainile celor care stiu cu ce se mananca si sa va limitati la a posta poze cu Bianca D, pisicute sau citate din Coelho. :) In mod clar domeniul animatiei nu este de nasul si competenta voastra.

  • Tori

    Asa mai merge!
    Grozav articol, apreciez!;-)
    Prea sa dau multi “mari si tari” din te miri ce si nici macar nu au habar despre ce vorbesc.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back