Un omagiu pentru Lou Scheimer (Filmation)

Vineri a fost o zi trista pentru intraga lume animata si pentru mine. Lou Scheimer, omul din spatele companiei Filmation, si unul dintre preferatii mei, a incetat din viata la vartsa de 85 de ani.

Lou Scheimer

De cand am deschis acest blog am mentionat si subliniat iubirea mea pentru tot ce a insemnat si inseamna Filmation. De la Star Trek The Animated Series la He-Man si She-Ra si pana la The New Adventures of Superman si BraveStarr, Filmation si Lou Scheimer sunt unele dintre cele mai importante repere din lumea animatiei secolului XX si nu numai. Nu cred ca exista copil in aceasta lume care sa nu fi vazut cel putin un episod al unui serial produs de catre ei. Fie ca era cu supereroi, SF sau comedie, animatiile lor merita cu adevarat titulatura de “desene animate ale copilariei“.

Mai jos aveti un video de la panel-ul Filmation sustinut anul trecut la San Diego Comic Con si va sugerez cu drag sa va achizitionati cartea “Creating the Filmation Generation” scrisa de catre Lou impreuna cu Andy Mangels, Alex Ross, Frank Cho si Eric Nolen-Weathington din care veti putea afla intreaga istorie a acestei minunate companii.

Creating.the.Filmation.Generation.By.Lou Scheimer.Andy.Mangels

Multumim Lou Scheimer pentru toate animatiile extraordinare si pentru toate amintirile copilariei pe care ni le-ai dat. :)

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back