Desene animate: Wing Commander Academy (1996)

Din seria desenelor animate care contin doar 13 episoade, doar ati observat ca sunt fascinata de ele :)), vin astazi sa va povestesc despre “Wing Commander Academy“, un desen animat bazat pe o franciza care contine o serie de jocuri pe computer, mai multe romane, o serie de figurine, un film live action si aceasta serie animata. Daca cumva va suna cunoscut numele, atunci inseamna ca ati vizionat filmul live action intitulat “Wing Commander” si lansat in 1999 cu Freddie Prinze, Jr., Matthew Lillard si Saffron Burrows in rolurile principale.

In 1996 Universal Cartoon Studios lansa seria animata “Wing Commander Academy” cu o poveste care preceda actiunea din seria de jocuri video. Actiunea se petrece in secoul 27 unde omenirea se lupta impotriva unei rase de extraterestii cu aspect de felina, denumita Kilrathi. Terran Confederation este o alianta formata din mai multe planete, sisteme solare si guverne care lupta impotriva invaziei extratestre, dar are rol si la nivel administrativ si economic.

Wing Commander Academy

La fel ca si in jocurile video, un rol important il joaca diversele tipuri de nave spatiale. Tiger’s Claw este nava carrier principala pe care lupta cadetii Christopher “Maverick” Blair, Todd “Maniac” Marshall, Gwen “Archer” Bowman si pe “Payback” Price. Vocea personajului principal, Blair, este data de un veteran al seriilor SF, actorul Mark Hamill pe care toti il cunostem din filmele Star Wars si care a fost vocea personajului si in jocurile video. Principalul dusman al sau este Thrakhath nar Kiranka, printul mostenitor al imperiului Kiranka si un adversar crud si de temut.

wing commander academy

Pentru ca nu am jucat niciunul dintre aceste jocuri, imi este putin greu sa povestesc intregul univers in care ele se desfasoara. Cunostintele mele se bazeaza pe filmul live-action si pe aceasta serie tv asa ca va rog sa ma completati oriunde doriti. Chiar exista destul de putine date despre seria animata si mi-ar face placere sa reusesc sa completez chiar pagina ei de Wikipedia. Va astept cu drag comentariile si sugestiile in sectiunea dedicata lor.

Fiecare dintre cele 13 episoade are o poveste de sine statoare si ii are, in general, ca centru de interes pe Blair si Maniac. Ca stil de animatie aceasta serie nu se deosebeste foarte mult de altele lansate in aceasi perioada. Liniile sunt clar si simple, fundalurile beneficiaza de ceva mai multe detalii, iar secventele de batalie sunt destul de bine animate si dinamice.

Daca am reusit sa va fac curiosi, va invit sa vizionati mai jos primul episod al seriei “Wing Commander Academy”. Asa cum am mentionat mai sus, asteptam cu drag feedback-ul vostru si orice detaliu pe care considerati ca trebuia sa-l amintim. Vizionare placuta!

Episodul 1: Red and Blue

DVD-ul original cu toate episoadele se poate cumpara de AICI.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back