Anim’Est 2013 – Creepy Animation Night

Atenție, acest articol conține elemente care nu sunt recomandate minorilor

Planuiam de mult sa ajung la festivalul de animatie Anim’est, la secţiunea Creepy Animation Night, cu toate că singurul lucru pe care îl ştiam despre această secţiune este că accesul este permis doar adulţilor.

Aşa că, în data de 11 Octombrie, la ora 23, m-am prezentat la Cinema Patria plin de curiozitate, neştiind la ce să mă aştept, dar plin de speranţă că nu a va fi o seară plictisitoare.

Ei bine, nu a fost.

646x404

În cadrul secțiunii Creepy Animation Night am vizionat 22 de filme de animație de scurt metraj care au fost produse folosind multe tehnici de animaţie, cum ar fi stop cadru, desen de mână sau animaţie pe calculator, care au fost combinate intre ele sau cu imagini filmate.

Filmele au acoperit, de asemenea, aprope toate genurile, de la comedii macabre, cum ar fi Night of the Loving Dead, la care am ras cu lacrimi, drame, cum ar fi The Bungled Child (La Ravaudeuse), până la horror, Canis sau Dark Vessel, thriller bizar, Jeruzine sau Abyssus Abyssum Invocat şi filme experimentale, Ritual of Cathode Ray Tube sau Grotesque Photo Booth.

De asemenea, nu au fost ratate nici melodiile care au videoclipuri animate, adică melodia Vengeance Rhythm de la Two Fingers sau melodia Demon Cottage Inn de la Magic Mosquitoz

Fiecare filmele pe care le-am vizionat la Creepy Animation Night a avut ceva special, din care am înţeles şi am rămas cu câte ceva, aşa că îmi este tare greu să aleg unul despre care să vă vorbesc.

Ritual of Cathode Ray Tube, de exemplu, este un film suprarealist care mi-a arătat şi mi-a reamintit cât de uşor este manipulată populaţia cu ajutorul televizorului.

Jeruzine este o satiră care reflectă problemele contemporane din Ierusalim, violenta, militarismul şi segregarea şi cum pot duce acestea la auto-distrugere

\\\ JERUZINE /// from DANNA GRACE WINDSOR on Vimeo.


Videoclipul melodiei Vengeance Rhythm nu are nici o noimă la început. Este doar un ursuleţ de pluş care omoară, prin metode foarte violente si sangeroase, alte animale de pluş şi jucarii. Dar videoclipul este cu tâlc şi totul se limpezeşte la final cand descoperim că și cei mai inocenți au părți întunecate.

Night of the Loving Dead este o comedie foarte amuzantă cu un tânăr care o iubește foarte mult o fată. Singura problemă este că ea a murit. Dar ce se întâmplă atunci când iubirea lui o trezește pe ea din somnul de veci? Filmul este produs folosind o animație simplă cu puține culori, dar care se potriveste de minune cu tema și atmosfera poveștii. De asemenea a fost unul dintre filmele cu cel mai bun sunet din cele prezentate la Creepy Animation Night.

Aș vrea să vorbesc despre fiecare film în parte, dar îmi este teamă că mă voi scrie un text mult prea lung, așa că ma rezum a vă spune că secțtiunea Creepy Animation Night, a festivalului Anim’est, a fost o revelație pentru mine, mai ales fiindcă am văzut filme pe care nu am ocazia să le văd în viața de zi cu zi.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back