Anime: Sailor Moon si moda

Astazi am primit, pe pagina Sailor Moon Romania, cateva linkuri foarte interesante cu site-uri care prezinta diferitele surse de inspiratie pentru anime-ul si manga-ul Sailor Moon. De departe cele mai interesante surse de inspiratie mi s-au parut cele pentru unele dintre costumele personajelor.

Prima inspiratie este o superba rochie Dior prezentata in cadrul colectiei haute couture din 1992, cand Gianfranco Ferre era designerul sef al cunoscutei case de moda franceze. “Palladium”/Il Palladio” este o rochie sculpturala, inspirata la randul ei din designul coloanei ionice grecesti, si a stat la baza realizarii rochiei printesei Serenity.

dior

dior3

Puteti vedea rochia, in prezentarea de moda din 1992, in clipul de mai jos:

Dar nu doar personajele pozitive au avut parte de inspiratie haute couture. Koan, una dintre surorile Spectre si membru a Black Moon, a fost inspirata dintr-o creatie Thierry Mugler, lansata tot in 1992.

Mugler2 mugler

Costumul lui Calaveras, una dintre surorile lui Koan, este inspirat dintr-o rochie Christian Lacroix, realizata pentru colectia FW ’92/’93.

Lacroix Lacroix2

Nu ma mir ca Naoko Takeuchi si-a gasit inspiratia in mitologie, arhitectura, istorie si chiar moda. Acest schimb de idei merge in ambele sensuri si pentru fiecare personaj animat inspirat dintr-o creatie a “lumii reale”, exista cel putin doua rochii sau chiar gadgeturi moderne inspirate din lumea animatiei.

Daca doriti sa mai vedeti alte surse de inspiratie pentru diferite elemente din anime-ul Sailor Moon, va recomand cu drag Moonie Trivia. Am gasit acolo referinte la unul dintre filmele mele preferate, “Jezebel“, dar si la faimoasei compozitii “Strigatul/Skrik” al lui Edvard Munch.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back