Filme scurte de animatie care au castigat Oscarul, episodul 2: Three Little Pigs

Așa cum v-am promis săptămâna trecută, o să vă povestesc în continuare despre filmul scurt d animație care a câștigat premiul Oscar in 1933.

În 1933, la a 6-a ediție a premiilor Oscar, marele premiu pentru filme scurte de animație a fost câștigat de Three Little Pigs

kk2y9

Filmul Three Little Pigs a fost produs in 1933 de către Walt Disney Productions pentru deja renumita serie, Silly Symphonies. A avut un succes neșteptat de mare în perioada respectivă, mai ales datorită melodiei Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?, cântată în film, care a rezonat cu atitudinea pe care oamenii o aveau în acea vreme în legatură cu marea despresie. Datorita succesului mare, Walt Disney a luat decizia sa continue poveștile cu cei trei purceluși și a mai produs câteva episoade cu ei.

În afară de Three Little Pigs, în acel an au mai fost nominalizate pentru Oscar încă două filme:

Building a Building, produs tot de Walt Disney, dar de data acesta cu Mickey Mouse și Minnie Mouse ca protagoniști principali. Filmul a fost produs în alb negru, iar mai târziu a fost trecut printru proces de colorizare:

și versiunea color (din păcate am găsit-o doar în italiană):

Celălalt film nominalizat la oscar a fost The Merry Old Soul produs de Walter Lantz Productions pentru seria Oswald the Lucky Rabbit:

Atât pentru anul 1933. Vă aștept săptămâna viitoare la episodul următor.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back