Filme scurte de animatie care au castigat Oscarul, episodul 1: Flowers and Trees

De ceva vreme cochetez cu ideea de a scrie un articol despre filme scurte de animație care au câștigat premii Oscar. Până la urmă am realizat că nu este practic să scriu un singur articol, datorită volumui mare de informație, ci să scriu mai multe articole în ordinea cronologică a apariției filmelor.

Prima ediție a premiilor Oscar în care s-au decernat premii și pentru filmele scurte de animație a fost cea cu numarul 5, din 1932, iar primul film din această categorie care a câștigat marele premiu a fost Flowers And Trees.

A fost produs tot în 1932 de către Walt Disney Productions pentru celebra serie de desene Silly Symphonies. Inițial producția filmului a început în alb-negru, dar Walt Disney a decis ca totul să fie refăcut color în sistemul Technicolor, Flowers And Trees fiind astfel primul film de animație color produs de Walt Disney Productions

Doua filme scurte de animație au mai fost nominalizate la aceeași categorie pentru Premiile Oscar din acel an:

It’s Got Me Again! produs în 1932 de Warner Bros. pentru seria de animație Merrie Melodies.

Și Mickey’s Orphans produs în 1931 tot de Walt Disney Productions. A fost de asemnea și prima lor producție a cărei temă au fost sărbătorile de Crăciun.

Dar Walt Disney nu s-a rezumat doar la Flowers And Trees și la Mickey’s Orphans pentru premiile Oscar din 1932, ci a mai produs o animație scurtă color în sistemul Technicolor, Parade of the Award Nominees. Filmul a fost produs pentru a fi proiectat doar la banchetul care s-a ținut după decernarea premiilor Oscar și nu a fost destinat publicului larg. Este de asemenea primul film în care Mickey Mouse apare color, purtând pantaloni verzi și nu roșii asa cum îl știm noi, iar Pluto are culoarea gri.

Sper că v-ați amuzat la fel de mult ca și mine urmarind desenele de mai sus și vă aștept săptămâna viitoare la următorul episod.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back