Desene Animate: The All-New Super Friends Hour (1977 – 1978)

Astazi continuam seria de desene animate cu Super Friends/Justice League povestind despre al doilea desen animat, lansat in 1977, de catre Hanna-Barbera si denumit “The All-New Super Friends Hour“.

allnewSFhour1

Daca prima serie cu Super Friends, din 1973, a avut succes, The All-New Super Friends Hour a rasturnat audientele devenind unul dintre cele mai populare seriale de desene animate de pana atunci. Se pare ca un important rol l-au avut seriile live action Wonder Woman si The Six Million Dollar Man, despre care vom discuta pe pagina Teen TV.

Alaturi de Superman, Batman, Robin, Wonder Woman si Aquaman, protagonistii primei serii, apar, de aceasta data, si cateva personaje noi. Wonder Twins sunt, asa cum le este si numele, doi frati gemeni care isi fac debutul chiar in acest serial, urmand ca apoi sa apara si in benzi desenate, in Super Friends #7 (octombrie 1977).

Wonder Twins

Puterile celor doi sunt activate doar in momentul in care ei se ating unul pe celalalt. Zan se poate transforma in apa, in orice forma a sa, iar Jayna poate lua forma oricarui animal. Alaturi de cei doi se afla si o maimuta, Gleek, care ii insoteste peste tot si ii ajuta sa se conecteze atunci cand sunt prea departe unul de celalalt.
Personal nu sunt incantata de acest trio. Mi se pare ca stirbeste din farmecul seriei si adauga un element de “umor” oarecum fortat si fara noima. Dar na, vorbim de anii ’70…

Gleek_1

Formatul episoadelor este diferit fata de prima serie. Primele 7 minute sunt dedicate unei aventuri cu cate doi dintre supereroii principali. Urmeaza patru minute in care Wonder Twins tin o mica lectie de moralitate, lucru intalnit des in seriile animate din anii ’70, ’80 si, uneori, si ’90. Partea a treia e episodului este cea mai importanta si implica intreaga echipa Superfriends. Ultima parte, cea de a patra, este centrata pe un guest star. Pe langa traditionalii supereroi DC Comics, Flash, Green Lantern sau Hawkman, Hanna si Barbera creaza o serie de supereroi special pentru acest serial, pentru a sublinia diversitatea raselor din universul DC. Ii avem astfel pe Black Vulcan, Apache Chief si Samurai.

Show-ul a fost compus din 15 episoade a cate o ora fiecare, dar a fost spart apoi in 30 de episoade de cate 30 de minute pentru a putea fi difuzat pe alte canale. Daca doriti sa intrati in posesia acestor episoade, puteti cumpara de pe Amazon cele doua dvd-uri lansate de Warner Bros in 2008. Apasati pe imaginile de mai jos ca sa fiti redirectionati catre Amazon.

The All-New Super Friends Hour vol1 The All-New Super Friends Hour vol2

The All New Super Friends Hour1

Ca de fiecare data, va recomand acest serial in special daca sunteti fani DC Comics, asa cum sunt eu. Wonder Twin powers activate!

WIKI Images via

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back