Desene animate: Space Mouse – The Secret Weapon (1960)

Space Mouse este un personaj de benzi desenate, aparut pentru prima oara in 1953, in paginile revistei publicate de catre Avon Publications. In 1960 Dell Comics relanseaza personajul si ii da o noua infatisare iar Walter Lantz lanseaza un scurt metraj intitulat “The Secret Weapon“. Acesta trebuia sa fie pilotul unui nou serial animat, dar interesul scazut pentru el a determinat Western Publishing Company, compania care cumparase drepturile asupra personajelor realizate de catre Lantz, sa nu mearga mai departe cu acest serial.

space mouse

In 1963 pilotul este introdus ca episod de sine statator in The Woody Woodpecker Show. Space Mouse locuieste pe planeta Rodentia care este condusa de catre regele Size. Acesta locuieste intr-un castel de camembert ;)), in capitala planetei, Miceapolis. Toata lumea traieste in pace si liniste pe planeta pana in ziua in care regele primeste un mesaj urgent si secret: pisicile de pe planeta Felinia se pegatesc sa atace Rodentia! Regele il cheama in ajutor pe Space Mouse care porneste catre planeta pisicilor deghizat intr-o…pisica siameza.

Pilotul este identic ca si poveste cu primul numar al benzilor desenate realizate de catre Dell Comics pe care il puteti vedea AICI.

In 2003 episodul este lansat pe DVD-ul Woody Woodpecker and Friends, Vol. 1..

V-am trezit interesul? Sper ca da. :) Vizionare placuta!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back