Animatia in studiourile Disney din anii ’40-’50

Sunt sigura ca absolut toti ati vazut, cel putin o data, animatiile DisneyPinocchio“, “Sleeping Beauty“, “Cinderella” sau “Peter Pan“. Dar sunt de asemenea sigura ca nu stiati cum se realizau anumite scene din aceste filme.

Pentru a putea intelege miscarea personajelor si a o reda cu acuratete, erau folositi actori reali care interpretau anumite scene, acestea fiind filmate si studiate apoi de catre animatori. Mai jos aveti cateva exemple foarte frumoase in care puteti vedea, una langa cealalta, imaginea cu actorii reali si cea din filmul de animatie.

Pinocchio (1940)
The Blue Fairy jucata de catre actrita si dansatoarea Marge Champion care i-a ajutat pe desenatori si cu rolul din Snow White.

pinocchio

Tot din Pinocchio avem si scena de mai jos cu actorul Christian Rub care a ajutat si la realizarea animatiei, dar a fost si vocea lui Pinocchio.

pinocchio2

Cinderella (1950)
Actrita Rhoda Williams o joaca pe sora vitrega a Cenusaresei, Drizella, in timp ce aceasta il loveste pe servitorul care incearca sa-i puna condurul de cristal, servitor jucat de catre Don Barclay.

cinderella


Peter Pan (1953)
Wendy (Kathryn Beaumont), John (Paul Collins), Michael (Mickey Mouse :)) ) si Mrs. Darling (Heather Angel) joaca impreuna in aceasta scena amuzanta unde locul baietelului este luat de o jucarie de plus iar catelul este reprezentgat de un…sac.

peter pan

Sleeping Beauty (1959)
Ultimele imagini sunt de la inceputul animatiei “Sleeping Beauty” unde o avem pe regina impreuna cu printul Phillip careia ii este prezentata micuta printesa Aurora. Baietelul este un faimos Mouseketeer, Cubby O’Brian, iar regina este un angajat Disney pe nume Jane Fowler.

sleeping beauty

Mi se par absolut fascinante aceste imagini pentru ca ne arata uriasa munca si atentie la detaliu care au stat la bazele creerii unor capodopere de arta animata. Imi aduce aminte si de tehnicile folosite pentru filme precum “Avatar” sau “The Hobbit” asa ca, intr-o anumita masura, lucrurile nu s-au schimbat total. Sper ca v-a facut si voua placere sa le vedeti si va promit ca voi mai posta si alte article despre arta animatiei traditionale.

Sursa

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back