Hanna & Barbera: Godzilla (1978)

Asa cum sigur stiti, San Diego Comic Con este in plina desfasurare si stirile de la panel-urile de acolo curg garla. Pe langa prezentarile Marvel sau DC Comics, care au acaparat atentia intregii lumi a geeks-ilor, Warner Bros. si Legendary Pictures au prezentat cele mai recente informatii legate de reboot-ul Godzilla, de anul viitor. In noul film vom putea vedea lupte dintre Godzilla si alti monstri, detalii legate de nasterea acestei bestii si multe alte lucruri care nu au mai fost ecranizate pana acum. Puteti vedea un reportaj pe larg, AICI.

Tot citind despre acest film (recunosc ca il astept cu multa bucurie), mi-am adus aminte de cele doua serii de desene animate Godzilla pe care l-am urmarit acum ceva ani. Si daca tot mi-am adus aminte de ele si tot planuiesc sa le revad, de ce sa nu si scriu despre ele, corect? Voi incepe in ordine cronologica, bineinteles, cu seria animata din 1978, produsa si realizata de catre Hanna si Barbera.

godzilla hanna barbera 1

Serialul urmareste aventurile unui grup de oameni de stinta de pe vasul Calico. Vasul este condus de catre capitanul Carl Majors, pe langa el aflandu-se si Dr. Quinn Darien, asistentul ei, Brock, si micul ei nepot, Pete. Acesta din urma il are in grija si pe Godzooky, “verisoul” caraghios si bun la suflet al lui Godzilla. Daca in filmul live action din 1998, Godzilla este un monstru care nu lasa in urma decat distrugere, in seria animata ea ii ajuta pe membrii echipajului Calico in lupta lor cu alti monstrii sau in diferite alte situatii de criza.

hcsX6aI

La momentul lansarii sale, seria facea parte din show-ul The Godzilla Power Hour, pe care il impartea cu alt desen animat despre care v-am vorbit deja: Jana of the Jungle. Show-ul s-a bucurat de succes si un al doilea sezon, de 90 de minute, de data aceasta, a fost realizat. The Godzilla Super 90 continea noi episoade atat din Godzilla cat si din seria Jana, dar si episoade din clasicul Johnny Quest. Din pacate episoadele noi nu s-au ridicat la standardele celor din primul sezon si un al treilea sezon nu a mai fost realizat. In total seria a avut 26 de episoade originale, fiecare episod continand si un segment educational.

Pana in acest moment, doar primul sezon a fost lansat pe DVD, in 3 volume, pe care le puteti achizitiona de pe Amazon: VOLUM 1, VOLUM 2, VOLUM 3.

godzilla animated season 1

Desi este considerat de unii fani ca fiind mult prea copilaresc, Godzilla The Original Animated Series si-a castigat locul in franciza si a dobandit aproape un statut de cult. Mai jos aveti primul episod al seriei, The Fire Bird, unde vedem echipajul Calico si pe Godzilla luptandu-se cu un monstru…de foc.

Vizionare placuta si nu uitati sa ne impartasiti parerile voastre legate de aceasta serie de desene animate.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back