Zarafa – povestea aproape adevărată a primei girafe a Franței, acum pe marile ecrane!

O animație pentru întreaga familie, care dezbate, printre altele, problemele libertății animalelor și sclavagismului

Preferata celor mici la Festivalului Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, ed. IV

afis zarafa comunicat-01-01

Filmul francez de animație Zarafa, în regia lui Rémi Bezançon și Jean-Christophe Lie va rula, începând cu vineri, 10 mai, în următoarele săli de cinematograf: Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Odeon Cineplex (Cluj), Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MȚR.
Zarafa a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, în 2012, a fost nominalizat la Premiile Cesar și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea. Cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori doar în Franța, Zarafa aduce pe marele ecrane o poveste captivantă care amintește de cele ale lui Jules Verne, într-o atmosferă de film clasic Disney, emoționantă, plină de aventuri și umor.

Sinopsis: Sub un baobab în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept, care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; ea urmează să fie dăruită regelui Franţei. Maki refuză să lase un asemenea lucru să se întâmple. Îi promite mamei Zarafei că o va aduce pe aceasta înapoi. Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon pe nume Malaterre, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe din Franța este un eveniment senzaţional. Însă locul Zarafei nu este în oraş. Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să o salveze pe Zarafa.

“Un film pentru copii, colorat și irezistibil.” (Hollywood Reporter)
“Minunatele peisaje de pe marele ecran arată ca picturi în creion și acuarelă.” (Variety)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back