Tehnica Mai In Joaca, Mai In Serios: Expozitie de jucarii si nu numai

Pe langa desene animate si papusi Barbie, sunt si o mare fana si colectionara de jucarii ale copilariei. Colectia mea este inca la inceput si este formata din vechile mele jucarii pe care parintii mei le-au pastrat cu sfintenie, dar exista un domn care are cu adevarat o colectie de jucarii vintage impresionanta. Numele sau este Cristian Dumitru si conduce unul dintre cele mai frumoase muzee din tara noastra: Muzeul Jucariilor.

Cu ocazia zilei copilului, domnul Dumitru, impreuna cu S.C. Electrica Serv S.A. – Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, organizeaza o expozitie de jucarii denumita “Tehnica Mai In Joaca, Mai In Serios: Expozitie de jucarii si nu numai“.

afis jucarii2

Expozitia va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2013, începând cu ora 11:30, la sediul Muzeului Naţional Tehnic din str. Candiano Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti. La deschidere vor lua cuvântul doamna Laura Maria Albani – director Muzeul Naţional Tehnic, domnul Cristian Dumitru – Preşedinte Asociaţia „Muzeul Jucăriilor”, domnul Lucian Marin – Centrul de Creativitate Benefică şi doamna Iuliana Ghiţă – director Coordonator Asistenţă Socială-Spitalul de jucării. Expoziţia se deschide cu prilejul zile copilului şi doreşte să arate că jucăria, deşi este văzută în principal ca un obiect al distracţiei, serveşte şi scopurilor educaţiei intelectuale, morale, fizice, estetice a copilului stimulându-i în acelaşi timp iniţiativa creatoare. Jucăriile fac parte din procesul de socializare a copilului. Prin imagini, reguli de joc, modul de manipulare a pieselor, jucăria îi transmite copilului sensuri care îi servesc în activitatea ludică. Putem spune astfel că joaca este „meseria copilăriei”, nu doar o activitate pe care o faci să-ti treacă timpul.

Dacă aveţi jucării stricate, folosite şi uzate moral pe care copii dumneavoastră nu le mai folosesc vă adresăm rugămintea să le donaţi „Spitalului de Jucării” care va avea, numai pentru data de 1 iunie 2013, în cadrul expoziţiei un centru de colectare. Acestea vor fi triate, curăţate, spălate, dezinfectate, reparate şi dăruite copiilor provenind din familii nevaforizate. Jucăriile care nu pot fi reparate vor fi dezasamblate în funcţie de materialele folosite (plastic, metal, cicuite electrice) şi predate operatorilor economici de salubritate în vederea valorificării lor.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013, de miercuri până duminică între orele 10,30 – 17.30, la Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” din str. Candianon Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti, perioadă în care muzeul îşi aşteaptă vizitatorii şi cu alte surprize.

Ne vedem acolo!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back