Desene animate: Sectaurs: Warriors of Symbion (1985)

In 1985 o companie mai putin cunoscuta, Coleco, lansa o serie de figurine fantastice, denumita Sectaurs: Warriors of Symbion. Anii 80 erau perioada in care figurinele si desenele animate bazate pe acestea erau la putere, iar Coleco dorea sa reuseasca sa atinga macar jumatate din succesul He-Man and The Masters of the Universe cu aceasta noua gama.

Sectaurs_Toys_

Povestea Sectaurus are loc pe planeta denumita Symbion unde, in timpuri de mult uitate, traia o rasa avansata de umanoizi. The Ancient Ones traiau in pace si se bucurau de tot ce le oferea planeta, dar si tehnologia lor. Din nefericire un cataclism, cauzat de niste experimente esuate, curma prospera societate si arunca Symbion intr-un haos intunecat. Din ruinele vechii lumi se naste o noua rasa fiinte: Sectaurs. Acestia se impart in doua rase: umanoizii si insectoizii. Cele doua rase pot comunica intre ele prin telepatie iar, in acele momente de lagatura, mintile lor devin una.

Ca in orice lume noua, doua regate puternice apar si se dezvolta: The Dark Domain, condus de catre imparateasa Devora, si the Shining Realm, condus de catre regele Markor. Cele doua tabere evident se lupta intre ele iar una dintre cele mai importante mize este arhiva ascunsa de catre The Ancient Ones cu putin timp inainte de distrugerea lor. Aceste secrete sunt tinute in stupuri (hyves) ascunse adanc in pamantul Symbion si pot deveni arme puternice daca pica in maini malefice.

Pentru a putea preveni acest lucru ingrozitor, regele Markor porneste intr-o misiune secreta in cautarea stupurilor cunosterii. Dar atat el cat si escortele sale dispar in mod misterios. Cat timp regele era plecat in misiune, fratele sau, Galken, este ales regent, dar firea lui prea diplomatica il face sa semneze un pact cu regina Devora. Asa cum era si de asteptat, Devora nu-si respecta promisiunile si porneste o campanie de cucerire a intregii planete. Aceste este momentul incare unul dintre stupuri este descoperit iar the Shining Realm reuseste sa infranga armatele intunecate care ii asediau un oras.

Dupa aceasta vitorie a luminii impotriva intunericului, Mentor, consilierul de nadejde al regelui, il convinge pe fiul acestuia, Dargon, ca el este cel destinat sa conduca regatul. Cu sabia tatalui (Symator) in mana si cu prietenii alaturi, Dargon continua lupta impotriva intunericului pentru a pazi secretele anticilor, dar si pentru a opri invazia reginei Devora.

Pentru a putea promova seria de figurine, Coleco comanda si o serie animata companiei Ruby-Spears Production. Din pacate atat seria animata cat si cea de figurine nu este bine primita de catre public, iar in 1986 ambele sunt anulate. Tot ce ne mai ramane in acest moment sunt cateva figurine, putine carti si benzi desenate (Marvel) si 5 episoade de desene animate. Citeam pe un fansite Sectaurs ca inclusiv cei de la Ruby-Spears nu mai au animatia in arhivele lor asa ca trebuie sa ne multumim cu episoadele de mai jos la o calitate mai slaba.

Eu m-am uitat la primele doua episoade si nu pot spune ca sunt chiar asa de rele. Evident nu se compara cu alte serii ale vremii, dar nici nu cred ca publicul i-a dat o sansa reala. Din cate am inteles, un motiv important pentru care seria de figurine nu a avut succes este faptul ca preturile lor erau mai mari decat cele ale competiei de la acea vreme. Pacat ca acest lucru a influentat si succesul seriei animate.

Pentru mai multe detalii si descrieri amanuntite ale personajelor, va recomand ACEST SITE.

Acum insa sa urmarim singurele episoade animate ale acestei mici si oarecum obscure francize.


Sectaurs Mini Series (1986) – 1 Spidrax Attacks… de oldtoons


Sectaurs Mini Series (1986) – 2… de oldtoons


Sectaurs Mini Series (1986) – 3… de oldtoons


Sectaurs Mini Series (1986) – 4… de oldtoons

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back