Cum a fost la evenimentul Star Trek vs Star Wars

Dupa ce ne-am tras si noi sufletul putin (am avut un weekend agitat si plin de emotii) revenim cu un articol despre evenimentul “Star Trek vs Star Wars: Who is Your Favorite STAR?“. Ne-am dorit de ceva vreme sa facem un astfel de event pentru ca suntem toti atat fani Star Trek cat si Star Wars. Profitand de lansarea celui mai nou film Star Trek Into Darkness, am decis ca este timpul ca fanii celor doua super francize SF sa se intalneasca la un debate cu miza intergalactica. :P

Afis ST vs SW sigle

Am impartit fanii in doua tabere, am ales un juriu si ne-am asezat la masa discutiilor. :P Fiecare echipa a fost formata din 5 oameni, iar juriul, care a si moderat event-ul, a fost format din 3 oameni. Multumiri speciale lui Stefan Eremia de la Complete Nonsense/Geek Zone si lui Razvan Balasov de la Rabit Comics pentru participarea in calitate de jurati. Alaturi de ei a fost draga mea colega Irina Ursache care este si “the master mind” din spatele desfasuratorului acestui debate.

Cele doua echipe au fost:

facebook star wars

– Renato Otescu
– Aliapo Ricolopian
– Amalia Radulescu
– Radu PleĊŸca
– Florin Cretu

si:

facebook star trek

– subsemnata Ada Bogoevici Soci
– Bogdan Chita
– Robert Iancu
– Emil Lazarescu
– Alexandru Lapusan

Pe parcursul unei ore si ceva am dezbatut probleme legate de rolul femeii in cele doua universuri, structura societatii si asa, in general, ce face ca cele doua francize sa aiba un cult following atat de puternic. Sincer, din punctul meu de vedere, nici nu are rost sa mentionez care echipa a castigat. Eu zic ca ambele echipe, ambele tabere de fani, au castigat pentru ca am reusit sa ne adunam si sa facem un eveniment care nu a mai fost facut pana acum in Romania. Acesta era si scopul adevarat. In restul tarilor astfel de intalniri sunt la ordinea zilei, dar la noi de abia incep, timd, sa apara. Noi dorim sa continuam sa organizam astfel de event-uri si chiar am discutat cu Alin (Aliapo) si minunatii oameni de la Clubul Star Wars Romania despre posibilitatea realizarii a mai multor evenimente impreuna. Vom reveni cu detalii.

Pana atunci vreau sa multumesc catorva persoane speciale care au facut acest eveniment posibil: dragilor mei colegi fara de care acest blog nu ar functiona asa de frumos (Renato, Catalina, Irina) prietenilor nostri de la ColectiiFigurine.ro (Laur, Vicky, Robert), echipei TeCaFi care ne-a ajutat cu vizionarea (merci din suflet!!), lui Cata si al lui Stickerland.ro unde am realizat tricourile echipelor, lui Octav Ungureanu si HarapAlbContinua.ro pentru premii (de abia asteptam urmatorul numar al revistei!), celor de la Stirile Tale pentru sustinere si promovare, lui Marin Apostol de la Blogdecinema.ro care ne-a ajutat si el cu promovarea, echipei de la Cafeneaua Bratianu care ne-a oferit frumosul lor spatiu (apropo, daca vreti pizza buna si la super pret va sugerez sa-i vizitati) si celor de la RoImage 2000 pentru sustinere si premii.

Puteti vedea si auzi mai multe detalii urmarind clipul de la mai jos realizat de catre Diana Petrescu, o nelipsita si placuta prezenta de la evenimentele cool si geek. :D You rock!! Mai jos aveti si cateva imagini realizate de catre Laur (saru’mana, domnule) care, speram noi, au prins o parte din spiritul intergalactic al acestei intalniri.

Live long and prosper and may the Force be with you!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back