Noutati Studio Ghibli

Well, well, well…avem cateva noutati de la Studio Ghibli si surprinzator doua dintre ele nu au legatura cu animatia (sort of) ci cu … live-action-ul :->

Giant-God-Warrior-Ghibli

In primul rand, Studio Ghibli ne ofera un scurt metraj numit Giant God Warrior Appears in Tokyo (Kyoshinhei Tokyo ni Arawaru). Titlu spune totul si nu cred ca mai trebuie adaugat ceva decat, poate, pentru cei care nu isi amintesc cine este Giant God Warrior. Ei bine, este acea masina de razboi biologica creata genetic si responsabila pentru cele sapte zile de foc din filmul lui Hayao Miyazaki, Nausicaa of the Valley of the Wind. Scurt metrajul a fost creat pentru a promova “TOKUSATSU Special Effects Exhibition” din cadrul Muzeului de efecte speciale TOKUSATSU, al carui director este Anno Hideaki, regizorul celebrei serii Neon Genesis Evangelion, si a fost inclus pe recenta editie Blue Ray si DVD a filmului Evagelion 3.0 You Can (Not) Redo.
Fara alte adaugiri, va invit sa-l vedeti, chiar daca nu are subtitrare in engleza, pentru ca arata foarte bine maiestria de care sunt capabili creatorii de la Ghibli.


Giant God Warrior Appears in Tokyo de shigure_souma

kikis_delivery_service

Ramanem tot la live-action ca sa va spun despre viitorul film Kiki’s Delivery Service. Se pare ca Takashi Shimizu (The Grudge) a acceptat sa se ocupe de regie asa ca ma astept ca si mai multe vesti sa apara curand. Pentru Takashi e un teren nou aceasta adaptare, avand in vedere ca registrul lui e mai mult spre horror dar cred ca tocmai de aceea va fi interesant de vazut prestatia lui. Un lucru imi ridica totusi orecare temeri, acela fiind ca pentru rolul principal a fost aleasa o patinatoare in varsta de 16 ani, care n-a avut pana acum nicio legatura cu lumea filmului.
Filmul anime Kiki’s Delivery Service a fost produs si regizat de Hayao Miyazaki in anul 1989, dupa un roman pentru copii scris de Eiko Kadono si spune poveste unei tinere vrajitoare in varsta de 13 ani care, conform unui obicei, trebuie sa traiasca singura printre oamenii normali vreme de un an. Kiki nu are alte abilitati vrajitoresti in afara de faptul ca poate zbura pe matura si ca poate vorbi cu pisica Jiji asa ca se vede nevoita sa se angajeze curier la o brutarie. Viata ei singura nu va fi usoara dar va reusi sa-si faca prieteni si odata cu aceasta sa-si gaseasca un scop in viata.

Cea de-a treia noutate de la Ghibli se refera la cateva imagini din cea mai noua productie a lui Miyazaki, filmul The Wind Rises, despre care va vorbeam cu ceva vreme in urma.

the_wind_rises_02
the_wind_rises_03
the_wind_rises_04
the_wind_rises_01

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back