Anime-ul Sailor Moon din 2013 va fi amanat? Va fi sau nu va fi?

Umbla zvon in lume cum ca anime-ul magical girl Sailor Moon, programat sa fie lansat in vara 2013, bazat pe manga scrisa de catre Naoko Takeuchi, va fi amanat. Acesta este doar ultimul din seria de zvonuri care au inconjurat lansarea acestui anime inca de la inceput. Fanii au vehiculat pana acum zeci si sute de posibilitati despre povestea anime-ului, directia artistica, costumele, durata, dezvoltarea personajelor, dar iata ca, de vreo doua saptamani, un sentiment de neliniste a pus stapanire pe multi dintre ei, in timp ce multi deja se pregatesc de o lovitura grea.

Sursele acestei nelinisti sunt multiple si vin din diverse parti, desi nici una din aceste surse nu este cu adevarat oficiala. Primul semn a venit din partea lui Fumio Osano (Osa-P sau Osabu), editorul oficial al manga-ului Sailor Moon. El a fost atasat proiectului anime Sailor Moon din 2013 inca de la anuntul oficial al lansarii desenelor animate) si, pana acum, este singura sursa relativ credibila (dar nu chiar oficiala) de stiri asupra stadiului proiectului asteptat de mii de fani. Cu o luna in urma, el a raspuns la intrebarea unui fan pe twitterul sau:

Traducere: “Chibiusa Tsukino: Anime-ul va iesi in Iunie sau Iulie
Osabu8: Nu e decis. Intarziere

tweet_osabu

Acest raspuns criptic a declansat un val de reactii in randul fanilor, dar nu a fost raportat de catre multe ziare sau website-uri din comunitatea anime/manga datorita faptului ca este foarte interpretabil. Fumio Osano nu este un vorbitor nativ de engleza, desi se straduieste din greu sa le ofere fanilor stiri recente si noi informatii despre proiect. El este aceeasi sursa care a afirmat faptul ca Naoko Takeuchi va avea o influenta foarte mare asupra anime-ului, ca acesta va avea continut de care si persoanele mai mature vor putea sa se bucure, precum si faptul ca deja se gandesc la ce tehnologii noi sa incorporeze in anime (posibil sa-i dea lui Amy o tableta?)

sailor_mercury_tableta

Acum o saptamana, focul a fost alimentat atunci cand Tetho_mig, unul din scriitorii pentru site-ul francez de stiri anime si manga Anime Janai, a lansat un tweet in care afirma ca, intr-un interviu ce a avult loc la conventia franceza de anime Cartoonist:

Furuya [n.r Toru Furuya, vocea lui Tuxedo Mask] a confirmat ca noul anime Sailor Moon nu va fi difuzat in aceasta vara.”

Desi Furuya inca nu a fost confirmat oficial ca vocea Mascatului in Frac, zvonuri aparute pe la inceputul anului afirmau ca atat el, cat si Kotono Mitsuishi, care a fost vocea lui Usagi/Serena, isi vor relua rolurile.

tweet_tetho

Tot saptamana trecuta, userul _Alexander_ de pe forumurile Sailor Moon a afirmat ca directorul Media al companiei Plus Licens, Maria Örnryd, ar fi confirmat oarecum aceasta amanare. Plus Licens este distribuitorul oficial si detinatorul licentei pentru animatiile Toei in zona Nordica si Est Europeana (printre altele).

Conform postarii, doamna Örnryd ar fi spus:

“Seria noua nu va fi difuzata in vara, se estimeaza ca va fi difuzat in iarna lui 2014, dar inca nici nu au inceput sa lucreze la ea. Ei [n.r. Toei] sunt in dialog cu creatorul [n.r. Naoko Takeuchi] si asta este cauza intarzierii.”

Tabloul pictat de catre aceasta noua sursa ar fi unul destul de descurajant: nu numai ca va fi amanata, dar exista si conflicte interne. Mai mult, munca nici nu ar fi inceput inca.

sailor moon cry

Cu toate acestea, nu exista nici confirmare, dar nici o infirmare din partea surselor oficiale. Nici Toei, nici Naoko si nici vreo alta parte implicata oficial in acest proiect(cu exceptia interpretabila a lui Osa-P) nu au iesit in public cu o declaratie. De fapt, intregul proiect are o aura de mister incredibila: cu exceptia faptului ca stim ca acest proiect exista si este oficial (iar figurinele care vor fi lansate de Bandai confirma cat de cat acest lucru), nici o alta informatie nu a ajuns la urechile publicului.

Astfel, nu se stie daca noul anime va fi mai fidel manga-ului decat celalalt, daca vor incerca sa includa si parti din serialul live action Pretty Guardian Sailor Moon (PGSM), nu se stie daca va fi un reboot sau o creatie noua, nu se stie daca actorii de voce (denumiti seiyuu in japoneza) vor re-interpreta vocile unor personaje atat de indragite de public, nu se stie cine din echipa veche va mai fi implicat (daca vor mai fi). Singurele lucruri pe care le stim cu adevarat este ca grupul Momoiro Clover Z va canta melodia care va figura in deschiderea desenului animat, ca anime-ul va fi produs de catre Toei si ca va fi distribuit in toata lumea.

Ca sa pastram speranta vie, incheiem cu o informatie care a aparut tot saptamana trecuta pe site-ul Crunchyroll, anume ca Viz Media Europe si Kazé au achizitionat drepturile de a distribui DVD-urile Sailor Moon in anumite parti ale Europei (Franta si Germania in mod sigur, momentan), si ca un newsletter oficial al Viz Media(link in Germana) plaseaza lansarile DVD-urilor undeva la sfarsitul acestui an ori la inceputul lui 2014.

Sfatul pe care noi vi-l putem oferi este: sa mai asteptam pana in Iunie. In mod normal, promovarea unui anime incepe cu cel mult o luna-doua inainte de lansare, asa ca luati aceste zvonuri cu un dram de neincredere (deocamdata).

In numele lunii si al iubirii, sa speram intr-un final fericit!

Link-uri utile:
Comunitatea Sailor Moon Romania pe facebook

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back