The Huckleberry Hound Show

Si iata cum, dupa atata vreme, inca mai gasesc show-uri produse de Hanna si Barbera despre care inca n-am vorbit. Daca in alte cazuri am scuze ca ori imi sunt foarte putin cunoscute, ori nu le-am vazut decat pret de 1-2 episoade, in acest caz chiar nu gasesc nimic de spus in apararea mea :”> pentru ca la vremea cand le vizionam faceau parte dintre favoritele mele.

huckleberry_hound

The Huckleberry Hound Show este al doilea produs de celebrul cuplu dupa ce acestia si-au infiintat propria companie – primul fiind The Ruff and Reddy Show despre care v-am povestit deja. Programul a rulat pentru prima data in 1958 si s-a intins pana in 1962 pe durata a 69 de episoade. El era impartit in trei segmente de cate 7 minute, dintre care primul il avea ca protagonist pe cel ce da numele show-ului, al doilea segment era Pixie and Dixie and Mr. Jinks, iar al trelea segment era dedicat lui Yogi Bear si prietenului sau Boo Boo. Incepand cu anul 1961 segmentul cu Yogi Bear a fost scos, acesta primind datorita popularitatii propriul sau show, si in locul lui a intrat Hokey Wolf.
Cum despre Pixie si Dixie am vorbit deja, iar despre Yogi am facut-o in cateva ocazii, astazi vi-l prezint pe Huckleberry Hound ramanand ca despre Hokey Wolf sa va povestesc cu alta ocazie.

De ce il preferam pe Huckleberry “Huck” Hound? In primul rand pentru felul absolut hilar in care canta “Oh my darling, Clementine”, ia al doilea rand pentru stilul lui sudist (atat in vorbire cat si in comportament), iar in al treilea rand pentru ca, desi nu are cine stie ce calitati, reuseste mai intotdeauna sa iasa cu bine din incercari mai ales datorita norocului chior (daca ini este permisa expresia ;)) ).
Ideea show-ului este cat se poate de simpla: il avem pe Huck care practica diverse meserii atat in prezent cat si in trecut (odata chiar in vremea Imperiului Roman).
Cel mai frecvent inamic al lui Huckleberry este Powerful Pierre un tip musculos care, asa cum banuiti, vorbeste cu accent frantuzesc. In afara de acesta, Huck mai are de furca cu Dinky Dalton, un delicvent ce trebuie capturat, apoi este Crazy Coyote, un indian cu care trebuie sa se lupte, apoi avem o pereche de ciori care vorbesc ca niste mafioti si care ii dau de furca in episoadele cand este fermier si mai sunt dar ma opresc aici …
Vocea lui Huck este facuta de foarte cunoscutul Daws Butler inspirat fiind de un vecin al sotiei sale, atat in show-ul propriu zis cat si in aparitiile ulterioare ale personajului in alte programe. Dupa disparitia lui Butler, Greg Berg si Jeff Bergman si-au imprumutat vocile pentru Huckleberry in aparitiile de dupa 1988.
Dupa terminarea seriei, Huck a continuat sa apara in alte productii Hanna & Barbera, in principal alaturi de “colegul” sau de serie, Yogi Bear.
huckleberry_hound-powerful_pierre huckleberry_hound-crazy_coyote huckleberry_hound-bully_dog

Va las acum sa va delectati cu episodul numit “Sheriff Huckleberry” in care Huck il are de infruntat pe Dinky Dalton.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back