Cartoon All-Stars To The Rescue (1990)

Zilele trecute eram in taxi si aveam o discutie lejera cu soferul care imi povestea amuzat despre lucruri pe care le aude in fiecare zi in timp ce plimba oameni prin acest aglomerat Bucuresti. Din una din alta am ajuns si la un grup de tineri care mersesera cu el cu doar cateva ore inainte de mine si care povesteau amuzati, unii altora, cum obisnuiesc sa puna bautura in iaurtul mancat la micul dejun pentru ca parintii lor sa nu vada ca trag la masea. Asta in conditiile in care nu erau mai mari de 12-13 ani.

Din nefericire mult prea multi tineri incep la varste foarte mici sa bea, sa fumeze sau chiar sa se drogheze. Nu doresc sa tin vreo pledoarie care sa inceapa cu “pe vreme mea”, dar mi se pare alarmant faptul ca multi copii si adolescenti nu se mai bucura de copilarie si de tot ce ii ofera aceasta pentru ca se grabesc mult prea mult sa creasca si sa incerce toate greselile oamenilor maturi. Din acest motiv am ales sa incep aceasta saptamana cu un desen animat, finantat de catre McDonalds si difuzat in 1990, care aduce in discutie problema drogurilor prin intermediul unor celebre personaje animate.

cartoonallstarstotherescue

Filmul, lung de 27 de minute, a fost realizat de catre Academy of Television Arts & Sciences Foundation si Southern Star Productions, iar animatia a fost creata de catre Wang Film Productions Co., Ltd. Difuzat de catre toate marile retele tv din America si lansat apoi si pe VHS, Cartoon All-Stars To The Rescue este povestea unui adolescent, Michael, care fumeaza marijuana si fura pusculita lui Corey, sora lui mai mica, pentru a putea sa isi cumpere in continuare droguri. In momentul in care pusculita dispare, toti prietenii lor din lumea animata se unesc si il iau pe Michael intr-o calatorie fantastica pentru a-i arata riscurile si consecintele consumului de droguri.

Allstars4 Allstars3 Allstars2 Allstars1

In ajutorul lui Michael vin diferite personaje dintr-o multi de desene animate ale copilariei despre care v-am povestit si noi:

ALF: The Animated Series
Alvin and the Chipmunks: Alvin, Simon, Theodore
DuckTales: Huey, Dewey, and Louie
Garfield and Friends: Garfield
Looney Tunes: Bugs Bunny, Daffy Duck
– Jim Henson’s Muppet Babies: Baby Kermit, Baby Piggy, Baby Gonzo
The New Adventures of Winnie the Pooh: Winnie Pooh, Tigger
The Real Ghostbusters: Slimer
The Smurfs/Strumfii: Papa Smurf, Brainy Smurf, Hefty Smurf k.)
Teenage Mutant Ninja Turtles: Michelangelo

Filmul a fost difuzat in intreaga lume si, sincera sa fiu, mi-ar placea sa se mai faca astfel de filme scurte de animatie. Va mai aduceti aminte cum multe dintre serialele copilariei noastre aveau cate un moment inspirational la sfarsitul fiecarui episod? Mi-ar placea daca si desenele animate de acum ar avea asa ceva. Imi aduc aminte cu placere de sfaturile primite de la Captain Planet sau He-Man. Promit sa fac un articol pe larg despre aceste secvente, dar, pana atunci, va invit sa vizionati Cartoon All-Stars To The Rescue si sa-l dati mai departe pentru ca si alti copii si adolescenti sa inteleaga ce inseamna o viata distrusa de droguri.

IMDB BCDB WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back