Doua filme pentru Studio Ghibli in 2013

Internetul problematic din ultimele saptamani nu m-a lasat sa va dau o stire importanta dar cred ca sunteti ingaduitori cu mine si nu tineti seama de o intarziere micuta de 2-3 saptamani :”>

Desi anunturile oficiale inca nu au fost facute, e mai mult ca sigur ca fondatorii Studio Ghibli, Hayao Miyazaki si Isao Takahata vor reveni in 2013 cu doua productii interesante.

Hayao Miyazaki (Nausicaa of the Valley of the Wind, Howl’s Moving Castle, My Neighbor Totoro etc) isi va ecraniza miniseria manga Kaze Tachinu (The Wind Rises) din 2009, care spune povestea celui care a creat Mitsubishi A6M Zero (Zero Fighter), faimosul avion care a fost folosit in Al Doilea Razboi Mondial.
De partea cealalta, Isao Takahata (Grave of the Fireflies) se tine de promisiunea facuta in urma cu ceva ani si anume aceea de a regiza o poveste din folclor. Subiectul ales este cel al printesei Kaguya, cea care a fost gasita ca bebelus intr-un snop de bambus, pentru care s-au creat nenumarate manga si anime. Filmul se va numi Kaguya-hime no Monogatari sau The Tale of the Bamboo Cutter.

Asa cum spuneam la inceput, nimic nu este oficial – singurul semn fiind achizitionarea de catre TOHO a domeniilor kazetachinu.jp si kaguyahime-monogatari.jp, dar cum ambele filme apar listate sub numele celor doi cred ca lucrurile sunt clare. Cat despre datele premierelor si alte detalii nu ne ramane decat sa mai asteptam.

Nerabdatori pentru noi filme marca Studio Ghibli? Noi DA. :D

via

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back