A doua zi de Anim’est 2012

Ieri a fost o zi lunga pentru mine, deoarece am poposit la Animest cateva ore bune in compania a 2 animatii europene si alte cateva de very bad taste.

Primul film pe care l-am vazut s-a numit “Riduri” sau “Wrinkles”, un film bazat pe o comic book de Paco Roca, aduce in vedere viata de camin a bolnavilor de Alzheimer. Personajul principal este Emilio, un fost director de banca, trimis sa locuiasca intr-un camin de catre fiul sau. Acolo sa imprieteneste cu Miguel care ii este coleg de camera si impreuna incearca sa se descurce in acest nou mediu. Filmul este o reflectie a varstei inaintate, o varsta la care deja amintirile si personalitatea se sterg. Este un film emotionant, si sincer va spun mie a reusit sa imi smulga cateva lacrimi.

Un interviu cu regizorul productiei, trailer si mai multe detalii despre productie, la animationmagazine.eu

credit foto

Filmul numarul 2 al zilei de ieri, vazut de mine, este “Un monstru la Paris/Un monstre a Paris” un film despre un regizor amator, care face echipa cu un tanar inventator si mai apoi un star de cabaret, pentru a pune capat terirorii unui monstru nascut din greseala intr-un laborator.

Din punctul meu de vedere, filmul se ridica din toate cerintele hollywoodiene, deoarece este are tot ce ii trebuie: situatii comice, coloana sonora extrem de buna, personaje incantatoare ceva actiune.Sa nu uit ca vocea cantaretei de cabaret ii apartine Vanessei Paradis. iar producator este Luc Besson, acel Luc Besson.

credit: cinemagia

Seara s-a incheiat cu productiile de prost gust, sau The Night of Animated Bad Taste, o colectie de filme de mana a doua si pline de kitsch, unele instigare la violenta, rasiale, incercari de SF, stereotipuri comerciale, si mult erotism.

Colectia este initiata de Holland Animation Film Festival, si prezentata de Michael Helmerhorst, care a fost si gazda evenimentului. A fost prima noapte de acest fel din cadrul festivalului, si judecand dupa numarul mare de spectatori, am impresia ca vom avea The Night of the Animated Bad Taste si la anul in cadrul Animest.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back