Rosto – Animatorul Invitat la Anim’est 2012

După prezența de anul trecut, când a avut filmul The Monster of Nix în competiție, animatorul şi artistul olandez Rosto se întoarce la Festivalul Anim’est, de data aceasta în carne și oase, în calitate de invitat special şi membru al juriului Competiției de Scurt și Lung Metraj. Fanii scurt-metrajului The Monster of Nix, proiectat și la ultima ediție a Creepy Animation Night, nu au voie să rateze proiecția specială și prezentarea autorului de la ediţia de anul acesta.

Rosto este regizor, artist, autor de roman grafic şi fondatorul Studio Rosto A.D., cunoscut pentru clipuri animate, proiecte de televiziune şi scurt-metraje independente. Primul succes a fost Anglobilly Feverson, care a dat startul unei serii de premii şi prezenţe la marile festivaluri. Următorul film, Jona/Tomberry, a fost distins cu Marele Premiu Canal+ la Cannes 2005. Un alt proiect al său a fost trilogia Mind My Gap, proiect de mixed media care îmbină animaţia cu romanul grafic. Pentru ultimul scurt-metraj, The Monster of Nix, Rosto a colaborat cu muzicieni şi cineaşti celebri, ca The Residents, Terry Gilliam sau Tom Waits. În prezent, lucrează la dezvoltarea câtorva concepte pentru lungmetraje.

Fanii animaţiei sunt invitați la o întâlnire specială cu celebrul animator, vineri, 12 octombrie, de la ora 18:00, la Cinema Studio. Aceștia vor afla mai multe detalii despre tehnicile de animație folosite de Rosto în scurtmetraje și vor putea vedea câteva dintre cele mai importante creații ale sale.

La Anim’est 2012, Rosto este şi unul dintre membrii juriului pentru competiţia oficială de lung şi scurt-metraj, alături de criticul de film japonez Nobuaki Doi şi producătorul francez Jean Pierre Lemouland, fondatorul unuia dintre cele mai importante studiouri de animație din Franța, JPL Films. Acesta din urmă va fi și protagonistul unei alte prezentări speciale din cadrul festivalului.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back