Minimest – Animatia iese la joaca

Şi cei mai mici iubitori ai animaţiei sunt invitaţi la Festivalul Anim’est, care le oferă în fiecare an secţiunea specială Minimest. Pentru prima dată însă, la ediţia a şaptea, Minimest este secţiune competitivă. Cele 17 scurtmetraje, împărţite pe trei grupe de vârstă, vor concura pentru trofeul secţiunii.

Fie că vorbim de roboţei singuratici (Will-Bot – Friend or Foe?), de aventurile fantastice în care te poate duce curiozitatea (Enco, Steam Crossings) sau de concurenţa dintre doi fraţi pentru atenţia părinţilor (Miriam`s Green Spots), scurtmetrajele Minimest aduc pe ecran personaje adorabile şi peripeţii pe înţelesul celor mici. În programul de lungmetraje, Anim’est aduce titluri cunoscute ca Puss in Boots, dar şi un film german în premieră – parabola pacifistă Animals United, reinterpretarea 3D a clasicului cu acelaşi titlu din 1969, semnată de Holger Tappe.

Pe lângă proiecţiile de filme, Cinema Studio îi întâmpină pe tinerii cinefili şi cu o serie de activităţi interactive şi educative. Atelierul de decoupage, oferit de SmartKidsLand (http://www.smartkidsland.com), este pentru toate vârstele: cu ajutorul unor materiale speciale, copiii vor decora un obiect cu un personaj din desenul animat vizionat. Al doilea atelier este cel de origami susţinut de trainerii de la Cursuri Origami cu ajutorul Muzeului Antipa (http://cursuriorigami.blogspot.ro), unde cei mici se vor putea familiariza cu tehnica plierii hârtiei, apărută în Japonia acum câteva sute de ani. Ambele ateliere urmăresc dezvoltarea prin joacă a atenţiei copiilor la detalii.

Mai mult, toţi copiii care participă la programul Minimest pot intra în tragerea la sorţi specială pentru câştigarea unuia dintre cele 24 de locuri gratuite exclusive la atelierele pentru copii JuKaVa, gândite cu grijă pentru dezvoltarea personală a micuţilor (http://www.jukava.ro).

Preţul unui bilet la o proiecţie Minimest – lungmetraj sau calup de scurtmetraje – este de 5 lei, iar participarea la ateliere este gratuită.

Secţiune prezentată de: Canyon
Parteneri: SmartKidsLand, Cursuri Origami, JuKaVa
Parteneri media: Itsy Bitsy, qbebe.ro, mami.ro, parinti.com, postmodern.ro, urbankid.ro

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back