Hikari no Densetsu


Febra Jocurilor Olimpice s-a stins dar inca mai sunt discutii pe marginea celor intamplate (fie ele lucruri bune sau rele) si asta mi-a adus aminte ca voiam sa va povestesc despre un shojo care, chiar daca nu este la fel de cunoscut ca multe altele despre care am vorbit pana acum, si-a castigat un fanbase bunicel la vremea cand a fost difuzat in Europa. Serialul este adaptat dupa manga cu acelasi nume scrisa de Izumi Aso.


Hikari no Densetsu sau Legenda lui Hikari spune povestea lui Hikari Kamijou, o fata de 15 ani ce viseaza sa ajunga campioana la gimnastica ritmica. Visul ei s-a nascut in momentul in care a vazut-o pe bulgaroaica Diliana Georgieva devenind campioana la o varsta destul de frageda. Hikari reuseste sa devina menmbra in echipa de gimnatica a scolii pe care o urmeaza dar la inceput, desi munceste foarte mult, nu pare sa aiba calitatile necesare unei campioane. Lucrurile se schimba insa cand il cunoaste pe Takaaki Ooishi, cel mai popular baiat din scoala si in acelasi timp cel mai bun gimnast al scolii. Ooishi o ajuta sa-si imbunatateasca tehnica si curand talentul ei iese la suprafata ajungand sa rivalizeze cu cea mai buna gimnasta a scolii, Hazuki Shiina.
Rivalitatea celor doua fete nu se opreste doar la gimnastica ci se continua si asupra lui Ooishi pentru care amandoua fetele au sentimente de iubire. Cu toate acestea ele devin prietene, fiecare vazand la cealalta lucruri ce merita admirate si dorind sa poata avea calitatile pe care le gasesc una la cealalta.


Sa nu credeti ca avem in poveste un triunghi amoros pentru ca langa Hikari este Mao Natsukawa, prietenul ei din copilarie, care viseaza sa devina un star rock impreuna cu formatia lui numita Mr.D. Mao este cel care compune melodiile pe care Hikari le foloseste pentru exercitiile sale si chiar daca in majoritatea timpului o cam ia peste picior este intotdeauna alaturi de ea atunci cand are nevoie, iar cand vine vorba de gimnastica cei doi formeaza un duo imbatabil. Mao stie ca Hikari este indragostita de Ooishi dar cu toate acestea ramane alaturi de ea indiferent de ce se intampla.
Singurul ale carui sentimente sunt neclare o buna perioada de timp este Ooishi, el osciland intre Hikari si Shhina, dar spre sfarsitul serialului se va afla asta si se va afla si daca Hikari reuseste sa devina campionana olimpica.

Asa cum ziceam la inceput, Hikari no Densetsu este scrisa de Izumi Aso si manga a fost publicata de editura Shuiesha in revista Margaret incepand cu februarie 1986. Seria anime a avut premiera in luna mai a aceluiasi an dar din cauza ratigului scazut cele 26 de episoade propuse la inceput au fost reduse la 19. Doi ani mai tarziu, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Seul seria a fost reprogramata la Tv si casa de productie a decis sa vanda drepturile de difuzare in Europa unde gimnastica ritmica era mult mai populara decat in Asia. Miscarea a fost una foarte buna si anime-ul a fost foarte apreciat in Italia, Germania, Spania, Franta si nu numai in unele tari ruland chiar de mai multe ori.

In general seria anime urmeaza linia din manga dar producatorii au hotarat ca sfarsitul sa fie unul complet diferit in ceea ce priveste alegerea lui Hikari intre Ootoshi si Mao. Daca in sfarsitul grabit al anime-ului Hikari ramane cu Ooishi in manga lucrurile stau cu totul altfel. Shhina reuseste sa-i cucereasca inima lui Ooishi, iar Mao o face pe Hikari sa realizeze ca are sentimente pentru el. in privinta sfarsitului as fi preferat ca cel din anime sa fie la fel cu cel din manga dar nu poti sa le ai pe toate in viata ;)).

Opening japonez – Heart no Kisetsu / Tsukasa Itoh

Opening spaniol – Soledad Pilar Santos

Opening italian – Cristina D’Avena

Primul episod dublat in italiana

Titluri alternative
Cynthia ou le Rythme de la Vie (francez)
Piruetas (spaniol)
La Legenda de Hilary (spaniol)
La Historia de Hikari(spaniol)
Die Kleinen Superstars (german)
Legend of Light (englez)
Legend of Hilary (englez)
Legend of Hikari (englez)
The Story of Hikari (englez)
Hilary (italian)
La leggenda di Hikari (italian)

Credite
Regie: Tomomi Mochizuki
Scenariu: Hideki Sonoda, Mami Watanabe, Yasushi Hirano
Muzica: Eiji Kawamura
Poveste originala: Izumi Asou
Studio: Tatsunoko Production
Nr. episoade: 19 x 25 minute
Prima difuzare: 3 mai 1986 – 20 septembrie 1986

Voci
Tsukasa Itou … Hikari Kamijou
Michie Tomizawa … Hazuki Shiina
Nobuo Tobita … Takaaki Ooishi
Yoshimasa Inoue … Mao Natsukawa
Aruno Tahara … Takeshi Kamijou
Chie Koujiro … Megumi Mita
Fumio Matsuoka … Toshiaki Ooishi
Hiromi Tsuru … Miyako Kamijou
Miki Itou … Satomi Yamazaki
Rihoko Yoshida … Ishizaki
Yoshiko Ohta … Hitomi Kamijou
YĆ«ko Kobayashi … Yukiko Doi
Yuusaku Yara … Shimada

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back