Animalympics (1980)

Olimpiada de la Londra nu s-a incheiat de mult timp si lumea inca discuta despre ce s-a intamplat acolo asa ca am zis ca este un moment bun sa va povestesc despre un desen animat din 1980 intitulat Animalympics. Realizat de catre Lisberger Studios si lansat de catre Warner Bros, filmul prezinta jocurile olimpice din taramul animalelor si beneficiaza de voci precum Billy Crystal si Harry Shearer.

Initial filmul trebuia sa fie compus din doua parti separate, una dedicata olimpiadei de iarna si cealalta olimpiadei de vara. Ambele parti urmau sa fie difuzate pe NBC in timpul Olimpiadei din 1980 de la Moscova, dar motive politice au dus la boicotarea acestui eveniment si astfel doar partea cu jocurile de iarna a mai fost difuzata la tv. Producatorii insa au decis sa lanseze filmul ca un intreg si astfel el a fost prezentat in full la Miami Film Festival in 1980 unde a fost bine primit de catre public si critici.

Filmul prezinta evenimentele de la o Olimpiada fictiva unde participa o multime de animale, fiecare echipa reprezentand cate un continent. Evenimentul este prezentat de televiziunea fictiva ZOO TV si acopera mai multe discipline sportive. Cea mai populara disciplina este maratonul unde participa sportivi precum René Fromage (un tap francez ;)) ) sau Kit Mambo (o leoaica africana). Majoritatea povestilor din acest film sunt de sine statatoare, dar avem si unele povesti legate intre ele. De asemenea gasim si multe referiri la atleti si sportivi reali care au participat in trecut la Olimpiade si au castigat medalii.

Ca fapt divers va pot spune ca regizorul si animatorul Roger Allers, care s-a ocupat in special de animatia pentru Kit Mambo, a realizat apoi celebra animatie Disney “The Lion King”. Un alt animator, Brad Bird, a lucrat mai tarziu la serialul The Simpsons si a regizat filme de animatie celebre precum The Iron Giant, The Incredibles si Ratatouille. Si last, but not least, producatorul si scenaristul Steven Lisberger a lucrat doi ani mai tarziu, in 1982, la clasicul film Disney “Tron” unde a si adus o mare parte a echipei de la Animalympics. Putem spune astfel ca aceasta animatie a fost locul de joaca si de exercitiu pentru niste oameni care ne-au dat apoi cateva dintre cele mai frumoase si importante filme de animatie din lume.

Acestea fiind spuse va invit cu drag sa urmariti mai jos, in full filmul, de animatie Animalympics. Vizionare placuta si va asteptam, ca intotdeauna, cu impresii.

WIKI IMDB

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back