The Littles

Zilele trecute imi “rasfoiam” playlistul cu muzica din anime si ajungand la Arrietty’s Song mi-am adus aminte ca filmul avea ceva asemanator cu o serie de desene animate pe care am urmarit-o cu foarte mult timp in urma (atat de mult incat nici nu-mi mai aduc aminte unde am vazut-o :”> )

Seria cu pricina se numeste “The Littles” si a fost inspirata dintr-o serie de carti pentru copii scrisa de americanul John Peterson. Desenele animate au fost produse incepand cu anul 1983 de DiC Entertainment insa de animatie s-a ocupat cunoscuta companie japoneza TMS Entertainment (Tokyo Movie Shinsha).
The Littles s-a intins pe durata a 29 de episoade, impartite in 3 sezoane, fiind destul de popular pentru a avea parte si de doua filme: Here Come the Littles si Liberty and the Littles.
De-a lungul timpului seria a fost redifuzata de mai multe ori in Statele Unite dar si in tari din Europa si America Latina.

Cine sunt Littles? Ei bine, sunt niste creaturi umanoide foarte micute, cu trasaturi de soricei (coada lunga, urechi ascutite si dinti alungiti), care traiesc in peretii casei locuite de familia Bigg.


Familia Little este compusa din Frank si Helen, copiii lor Tom si Lucy, Grandpa care este tatal lui Helen, si verisorul Dinky.


Singurul din familia Bigg care stie despre existenta creaturilor este Henry, fiul familiei. La inceputul serialului nu se explica cum a aflat Henry de existenta familiei Little dar incepand cu sezonul doi ni se spune ca acesta i-a intalnit cand Tom si Lucy au cazut in valiza lui in timp ce se muta. Oricum, Henry face o treaba foarte buna in a tine secreta existenta lor, chiar si in fata parintilor, si ai ajuta ori de cate ori au nevoie. Si au nevoie pentru Tom si Lucy obisnuiesc sa intre in tot felul de buclucuri.


Ca orice serie care se respecta avem si “baieti rai” unul fiind Dr. Hunter, un om de stiinta care incearca sa-i prinda pentru a le dovedi existenta in fata lumii intregi. In aceste incercari il acompaniaza asitentul lui, Peterson.
Obisnuit pentru acea vreme, seria este plina de tot felul de invataturi morale si sociale si de asemenea, la sfarsitul fiecarui episod copiii sunt invatati sa mesteresca tot felul de lucruri sau, in sezonul trei, sunt invatati despre multe repere geografice sau istorice.
Una peste alta, serialul este mai mult decat potrivit pentru copii si cred ca nici cel mai indaratnic parinte nu ar avea ce sa-i reproseze.

Asa cum ziceam la inceput, seria este acompaniata si de doua filme, primul fiind produs in 1985, inainte ca serie sa fie terminata, si cel de-al doilea fiind creat special pentru TV in anul urmator.
Am reusit sa gasesc atat seria, pe care o puteti vedea aici (din pacate nu are playlist pentru ea asa ca trebuie sa faceti sapaturi) cat si cele doua filme.
Pe primul dintre ele, care este un prequel la serie, va invit sa-l urmariti in continuare.Credite serie
Regie: Bernard Deyriès
Scenariu: Heywood Kling, Jeffrey Scott, Jack Olesker, Marc Scott Zicree, Michael Reaves
Producatori: Jean Chalopin, Andy Heyward, Tetsuo Katayama .
Muzica: Shuki Levy, Haim Saban
Companii: DiC Entertainment, ABC Entertainment, TMS Entertainment (animatie), Animation City Editorial Services (post-productie)
Distribuit de: Saban International, Disney-ABC Domestic Television
Prima difuzare: 10 septembrie 1983 – 2 noiembrie 1985
Voci
Jimmy Keegan … Henry Bigg
Alvy Moore … Grandpa Little
Gregg Berger … Frank Little
Patricia Parris … Helen Little
Donavan Freberg … Tom Little (sez.1–2)
David Wagner … Tom Little (sez.3)
Bettina Bush … Lucy Little
B.J. Ward … Ashley Little
Frank Welker … Slick (sez.1)
Pat Fraley … Slick (sez.2–3)
Robert David Hall … Mr. Bigg si Dinky Little
Laurel Page … Mrs. Bigg
Ken Sansom … Dr. Hunter si Peterson

IMDb serie, IMDb Here Come the Littles

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back