Swan Lake – anime (1981)

V-am promis acum ceva vreme, pe Facebook, ca vom povesti putin despre un anime absolut incantator, inspirat dintr-o poveste clasica ruseasca care a fost pusa in scena de catre Tchaikovsky in deja celebrul balet “Lacul lebedelor“. La mai mult de 100 de ani diferenta Toei Animation si regizorul Kimio Yabuki lanseaza filmul anime cu acelasi nume ca parte a seriei World Masterpiece Fairytale. Yumiko Igarashi participa si ea la realizarea acestui film din postura de asistent, motiv in plus sa vizionezi “Hakuchō no Mizuumi“.

Odette este o frumoasa tanara de care temutul vrajitor Rothbart se indragosteste iremediabil. Pentru ca tanara nu ii intoarce sentimentele acesta o blestema ca in timpul zilei sa aiba forma unei lebede si doar noaptea sa isi dobandeasca forma umana. Astfel el spera ca tanara sa nu reuseasca sa gaseasca niciodata iubirea si sa sufere asa cum a facut si el. Dar intr-o noapte totul se schimba atunci cand printul Siegfried trece prin padurea fermecata impreuna cu anturajul sau.

In continuare va lasam in compania frumoasei Odette si a lacului lebedelor si va asteptam cu impresii aici sau pe pagina noastra de Facebook. Vizionare placuta!

Regizor: Koro Yabuki
Scenariu: Hirokazu Fuse
Muzica: Peter Tchaikovsky
Art Director: Tadanao Tsuji
Regizor animatie: Takuo Noda
Producator executiv: Chiaki Imada
Asistent: Yumiko Igarashi
Audio: Yasuo Ida

Titlurile din diferitele tari in care a rulat:
El Lago De Los Cisnes – Spania
Il lago dei cigni – Italia
Le lac des cygnes – Franta
Sekai Meisaku Dōwa: Hakuchō no Mizuumi – Japonia
Svanprinsessan – Suedia

ANN Wiki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back